16.08.2017

Fra 1. oktober skal borgere booke tid online til blodprøvetagning på Regionshospitalet Randers og i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke. Dermed er det slut med at møde uanmeldt op og vente på en ledig tid.

Fra 1. oktober bliver alle borgere bedt om at bruge tidsbestillingssystemet: booking.rm.dk, når de skal have taget blodprøver på Regionshospitalet Randers og i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke. På nuværende tidspunkt booker ca. 50 % af borgerne en tid på hospitalet og ca. 25 % i sundhedscentret. 

- Vi er glade for at se, at mange borgere allerede booker tid til blodprøvetagning online. Men det medfører, at de borgere, der møder op uanmeldt i stedet for at booke tid, risikerer lang ventetid. Når alle borgere booker tid online, vil vi effektivt kunne styre vores patientflow i prøvetagningsambulatorierne og dermed imødegå lang ventetid for borgerne, siger Lene Jacobsen, afdelingsbioanalytiker ved Regionshospitalet Randers.

Allerede fuld booking i Ebeltoft, Rønde og Allingåbro
Regionshospitalet Randers har valgt at indføre online tidsbestilling til blodprøvetagning på hospitalet og i Randers Sundhedscenter på Thors Bakke efter god erfaring fra tre decentrale blodprøvetagningsenheder i Ebeltoft, Rønde og Allingåbro.

Her oplever både sundhedspersonale og borgere, at online tidsbestilling medfører en smidig tilgang til blodprøvetagning uden unødig ventetid.

Prøvetagningsambulatoriet i Grenaa venter indtil videre med at indføre online booking, så her kan man stadig møde op uden en tid.

Ny linje til akutte patienter
Som noget nyt indfører Regionshospitalet Randers en ny akutlinje til de mange borgere, der for eksempel skal have taget en blodprøve efter en konsultation andetsteds på hospitalet.

Med den nye akutlinje kan sundhedspersonalet på hospitalets afdelinger og ambulatorier booke deres patienter ind til en akuttid og dermed sikre, at borgeren ikke får nogen nævneværdig ventetid ved blodprøvetagningen.

Der vil desuden blive oprettet akuttider til borgere, hvor en praktiserende læge skønner, at prøven skal tages direkte efter besøg hos lægen.

- Vi glæder os til at kunne tilbyde vores akutte patienter en bedre service, hvor de vil opleve et mere glidende forløb med ingen eller kun kort ventetid i prøvetagningen, siger Lene Jacobsen.
Book tid til blodprøvetagning

Borgere booker en tid til blodprøvetagning med NemID på booking.rm.dk. Er man fritaget for NemID - eller er under 16 år - kan man ringe ind og booke en tid på 7842 2281. Denne linje er åben fra kl. 11 -13 alle hverdage.

Regionshospitalet Randers åbner en telefonlinje til afbestilling af tider i september. Telefonlinjen vil have åbent alle hverdage kl. 7.30-14.30.


Flere oplysninger

  • Lene Jacobsen, afdelingsbioanalytiker, Regionshospitalet Randers, tlf. 7842 2323
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, Regionshospitalet Randers, tlf. 4079 2609