24.08.2017

3. september kl. 10-13 slår Regionshospitalet Randers dørene op for åbent hus i den nye Akutmodtagelse. Kom forbi og oplev hverdagen på hospitalet med patientbehandling, sirener og blå blink fra en ambulance, hospitalsklovne, forskning og meget mere.

Regionshospitalet Randers inviterer alle borgere indenfor i den nye Akutmodtagelse søndag den 3. september kl. 10-13. Arrangementet holdes i forbindelse med den landsdækkende begivenhed Åbent hospital "Vi bygger for livet", hvor landets hospitaler åbner op og fremviser de nye hospitalsbyggerier for borgerne på samme dag.

- Vi ser frem til at byde både store og små velkommen i vores Akutmodtagelse. Vi vil gerne give alle interesserede borgere mulighed for at besøge vores nye byggeri og se faciliteterne her. Vi byder på rundvisning i traumerum, skadestue og sengestuer - selvsamme rundvisning som H.K.H. Kronprinsesse Mary fik, da hun officielt indviede Akutmodtagelsen sammen med os i 2016. Vi glæder os til at genskabe den royale tour for borgerne og få en snak med børn og voksne om vores byggeri og de forskellige aktiviteter, der hver dag udspiller sig i rammerne, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Der vil være to rundvisninger i Akutmodtagelsen til arrangementet. Rundvisningerne tager borgerne med på den tur, patienterne oplever, når de modtages i en ambulance i ambulancehallen, føres ind i traumerum og videre til en sengestue.

Fra forskning til klovneri

Ud over rundvisning i Akutmodtagelsen kan gæsterne på egen hånd gå rundt og opleve aktiviteter for alle aldre. Børn kan få tilset deres bamser i Bamsehospitalet, danse med hospitalsklovne eller komme med ind i en ambulance og lægebil. For de lidt ældre er der mulighed for at få indblik i hospitalets forskning, undervisning i hjertestop samt ny viden og gode råd om kræftscreening, genoptræning, håndhygiejne, kost og meget mere.

- Vi håber, at rigtig mange vil lægge vejen forbi os søndag den 3. september og få en god oplevelse i Akutmodtagelsen sammen med vores personale. Vi glæder os i hvert fald til at blive udforsket, lyder det fra Jonas Dahl.

Til arrangementet er det Falck og hospitalets egne medarbejdere, der står for kyndige demonstrationer og engagerede rundvisninger.

Fakta om byggeriet i Randers

Alle pressemeddelelser om Åbent hospital