03.08.2017

Du behøver ikke at fejle noget for at få serveret en god økologisk hospitalsmiddag i en hospitalsseng eller en kørestol. I hvert fald ikke den 16. august, hvor Regionshospitalet Randers inviterer på hospitalsmiddag i forhallen på Skovlyvej 15.

16. august kl. 17.00-20.00 byder Regionshospitalet Randers indenfor til aftensmad på hospitalet, så alle interesserede - også dem med jernhelbred - får mulighed for at smage den prisvindende, økologiske mad, som hver dag bliver serveret for patienterne.

Gæsterne får måltidet serveret i en hospitalsseng eller ved borde med både kørestole og almindelige stole – på samme måde som patienterne.

- Vi glæder os til at byde store som små velkommen til middag på hospitalet. Vi serverer en god økologisk hakkebøf fra egen slagter med løg, kartofler, pikantsauce og agurkesalat. Til dessert venter en lækker vaniljebudding med saftsauce. Af drikkevarer byder vi på et glas vand eller mælk. Gæsterne får akkurat samme menu som patienterne, siger Mona Carøe, cheføkonoma.

Udover menuen vil gæsterne også få mulighed for at smage de særlige mellemmåltider, som køkkenet hver dag laver til småtspisende og særlige patientgrupper. Her venter delikatesser som proteindrik med jordbær, nougatis og citronsorbet.

Det første køkken med økologisk guldmærke

Hospitalet er det første og eneste hospital i landet, der har fået Det Økologiske Spisemærke i Guld. Maden fremstiller køkkenpersonalet selv, og 95 % af den mad og de drikkevarer, der serveres til patienter og personale, er økologiske.

Køkkenpersonalet vil i løbet af middagen gå rundt mellem gæsterne og fortælle om hospitalets økologiske mad, der har vundet flere priser.

Arrangementet holdes i forbindelse med Randers Ugen 2017.

Flere oplysninger

  • Mona Carøe Jensen, cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, tlf. 2872 2642
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef på Regionshospitalet Randers, tlf.: 4079 2609