18.12.2017

Speciallæge i intern medicin, endokrinologi, på Aarhus Universitetshospital og klinisk professor i diabetes og diabeteskomplikationer på Aarhus Universitet Troels Krarup Hansen bliver direktør for Steno Diabetes Center Aarhus.

Hans opgave bliver at etablere Steno Diabetes Center Aarhus (SDCA) som et i øjnefaldende kraftcenter inden for diabetesbehandling og forskning på Aarhus Universitetshospital. En opgave, som han, som Klinisk rådgiver i Projektsekretariatet for Steno Diabetes Center Aarhus, allerede er dybt involveret i.

Region Midtjylland og Novo Nordisk Fonden indgik i efteråret 2017 et langsigtet, gensidigt forpligtende samarbejde for at styrke diabetesindsatsen i og udenfor Region Midtjylland.

Nybygget Diabetescenter

Som en del af aftalen, donerer Novo Nordisk Fonden ca. 1,4 mia. kr. til nye satsninger inden for diabetesområdet og et nyt diabetes center, der skal bygges ved Aarhus Universitetshospital. Steno Diabetes Center Aarhus skal bidrage til samarbejde, behandling, forebyggelse, forskning, uddannelse i hele Region Midtjylland.

- Jeg er ikke i tvivl om, at Troels Krarup Hansen er det rigtige bud på centerets direktør. Han har både viden og energi, og vi er glade for, at Troels vil gå forrest i udviklingen af Steno Diabetes Center Aarhus, siger koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen.

Visioner i arbejde

Troels Krarup Hansen er spændt på udfordringen, som han ser som en enestående mulighed for at være med til at forløse kombinationen af private og offentlige visioner for fremtidens diabetesindsats.

- Opgaven matcher mine personlige ambitioner om, som læge, at gøre en forskel for den enkelte patient. I den større sammenhæng er jeg optaget af at Steno Diabetes Center Aarhus skal gå forrest i arbejdet med at bygge bro mellem forskning, klinik og patienter både regionalt, nationalt og internationalt, siger Troels Krarup Hansen.

Patientens behov

Den kommende direktør mener, at fremtidens sundhedsvæsen handler om at kende hver enkelt patients behov og indrette hjælpen derefter.

- Derfor skal det diabetestilbud vi skaber baseres på reel og direkte brugerinddragelse, og bidrage til at sektorovergange nedbrydes, så patienten kun oplever ét sammenhængende behandlingssystem, siger Troels Krarup Hansen.

Troels Krarup Hansen er 50 år, bor i Aarhus og er i dag overlæge på Medicinsk Endokrinologisk Afdeling, MEA, Aarhus Universitetshospital og professor på Aarhus Universitet. Han tiltræder i den nye stilling 1. januar.

Det nye Steno Diabetes Center Aarhus forventes medio 2022 at flytte ind i Forum midt i Aarhus Universitetshospital.

Foto, Fakta og flere oplysninger

Troels Krarup Hansen

 

Foto: Pia Crone Madsen, AUH Kommunikation.

Foto

Portræt af Troels Krarup Hansen kan frit bruges i forbindelse med omtale af navnenyheden, når det krediteres Foto: Pia Crone Madsen, AUH Kommunikation.

Fakta

Flere oplysninger

• Speciallæge Troels Krarup Hansen, tlf. 6167 9616
• Koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen, tlf. 2146 9807
• Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer