20.02.2017

Efter et langt arbejdsliv i medicinens tjeneste går hospitalsapoteker Henny Jørgensen 30. juni på pension.

Hospitalsapotekeren er øverste leder af Hospitalsapoteket, der med ca. 380 ansatte rådgiver om, fremstiller og leverer medicin til alle hospitaler i regionen.
 
- Det er med stor taknemmelighed, at jeg ser tilbage på mit lange arbejdsliv på hospitalsapoteket. Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med mange dygtige, dedikerede, sjove og arbejdsomme kolleger både på apoteket, i de kliniske afdelinger og senest i koncernledelsen. Men nu runder jeg snart 66 år og synes, at tiden er inde til at sætte punktum for mit arbejdsliv, siger Henny Jørgensen.

Den farmaceutiske kandidateksamen kom i hus i 1976. Efter en kort periode på forskellige private apoteker kom hun i 1980 til det daværende Århus Kommunehospital som afdelingsleder for apotekets distribution. Efter at have varetaget forskellige lederstillinger blev hun udnævnt til sygehusapoteker samme sted i 1996.

I spidsen for fusion

Hospitalsapotekerne i regionen er blevet fusioneret af flere omgange, og i 2014 blev apotekerne samlet til et koncerndækkende apotek, med enheder på alle hospitaler og med Henny Jørgensen som øverste leder af det fælles hospitalsapotek.

- Henny har betydet rigtigt meget for apoteksområdet i regionen. Hun er en dygtig fagperson og en dygtig leder. Det har hun ikke mindst vist via sin indsats i spidsen for den store fusion af alle hospitalsapotekerne til den velfungerende organisation, vi kender i dag, siger koncerndirektør Christian Boel.

Der vil senere blive annonceret, hvornår afskedsreceptionen afholdes.

Stillingen som hospitalsapoteker vil blive slået op snarest. 

Hospitalsapoteker Henny Jørgensen går på pension den 30. juni.