05.01.2017

Aftale mellem Region Midtjylland og Danmarks Innovationsfond sikrer virksomheder enkel adgang til ny forskning.

Udvikling af nyskabende produkter kræver let adgang til viden. Sådan lyder baggrunden for 3-årig aftale mellem Region Midtjylland og Danmarks Innovationsfond, der allerede nu skaber grundlag for vækst i virksomheder spredt over hele regionen.

Samarbejdet, der går under navnet InnoBooster, betyder blandt andet, at midtjyske iværksættere og virksomheder kan få et personligt møde med Innovationsfonden i form af konsulent René Damkjer. Han har base i Væksthus Midtjylland, men besøger gerne virksomhederne for at rådgive omkring samarbejde med universiteter, udvikling af nye produkter samt støtte til ansættelse af højtuddannede og meget andet.

Fokus på vækst

Når Innovationsfonden går ind i et nyt projekt sker det som udgangspunkt med en investering på mellem 50.000 kr. og 5 mio. kr. Dog altid begrænset til en tredjedel af de samlede omkostninger.

Fondens primære fokus er således at understøtte samarbejde mellem videninstitutioner og erhvervsliv, men René Damkjær understreger, at det samtidigt er et afgørende parameter for succes, at de enkelte virksomheder rent faktisk får succes og vokser.

Fire stærke eksempler

Heldigvis viser de første erfaringer med en fast midtjysk repræsentant fra Innovationsfonden, at InnoBooster netop skaber både vækst og succes i regionens virksomheder.

Klik videre herunder og mød fire virksomheder, der med vidt forskellige udgangspunkter har brugt ny viden til at booste forretningen.

Conpleks Innovation i Struer

Med hjælp fra en forsker og medfinansiering fra Innovationsfonden har Conpleks Innovation i Struer udviklet ruteplaner udendørsrobotter og dermed kickstartet udviklingen af nyt produkt. Læs mere om udviklingen hos Conpleks Innovation.

Ceptu (Fieldsense) i Aarhus

Iværksættervirksomheden Ceptu har via medfinansiering fra Innovationsfonden udviklet og forfinet en app til satelitbaseret markovervågning i landbruget, der nu er på vej ud i verden. Læs mere om app'en til satelitbaseret markovervågning i landbruget

Loligo Systems i Viborg

Loligo Systems har udviklet en blodgasmåler, som kan bidrage med op til 50 procent af virksomhedens omsætning og sparke døre ind til nye kundetyper globalt. Innovationsfonden har medfinansieret tysk forsker, som nu er fastansat. Læs mere om udviklingen af blodgasmåleren.

Engsko A/S United Milling Systems i Randers

Engsko A/S United Milling Systems fremstiller møllesten til produktion af fuldkornsmel, og samarbejder – via medfinansiering fra Innovationsfonden – i et forskningsprojekt om næringsværdi, der allerede åbner døre globalt. Læs mere om forskningsprojektet om næringsværdi.

Find mere information om mulighederne for støtte fra Danmarks Innovationsfond på
Innovationsfonden.dk