11.01.2017

To ekstra faste nattevagter er blevet ansat på Afdeling for Psykoser i Risskov. Samtidig er de første narkohunde begyndt at snuse rundt i buske andre skjulesteder for byens pushere. Hundene og nattevagterne er det første af flere initiativer, der skal gøre det trygt for de ansatte at gå på arbejde.

Udover ansættelsen af nattevagter og aftalen med et vagtfirma med hunde, så har hospitalets tekniske afdeling på det seneste været i gang med at opsætte videokameraer på hospitalets område. Kameraerne er ligesom hundene et forsøg på at dæmme op for et stigende problem med pushere, der kommer ind på matriklen for at sælge stoffer til patienterne.

- Narkotika på afdelingerne har været et stigende problem. Udover at misbruget forstyrrer patienternes behandling, så udgør det også en sikkerhedsrisiko, fordi påvirkede patienter er mere uforudsigelige, siger Gert Pilgaard Christensen, der er direktør for Psykiatri og Social.

Han håber, at tiltagene kan være et bidrag til at dæmme op for den utryghed, som medarbejderne har fortalt om på det seneste.

De tre iværksatte initiativer er foreslået af en styregruppe, der består af repræsentanter for ledelsen og tillidsrepræsentanterne i Risskov.

Styregruppen har flere andre initiativer i støbeskeen. Blandt andet er Afdeling for Depression og Angst i gang med at ansætte flere faste aften- og nattevagter.


Yderligere oplysninger

  • Gert Pilgaard Christensen, tlf. 40 36 01 41 eller e-mail: gpc@rm.dk