11.01.2017

Region Midtjylland har udviklet en it-løsning, der automatisk sender digital post til begge forældre, når et barn under 15 år får brev om behandling eller undersøgelse fra hospitalet.

Den nye løsning er koblet til Region Midtjyllands bookingsystem i den elektroniske patientjournal, EPJ, og slår selv forældrene op i regionens cpr-database. Hidtil har børn udelukkende fået deres indkaldelser i papirbreve.

Den nye it-løsning er en videreudviklingen af en digital brevskabelon, som Region Midtjylland har udviklet til indkaldelsesbreve. Teknikken bliver i øjeblikket testet på en afdeling i psykiatrien og tages i brug i hele Region Midtjylland fra 1. februar i år.

Særlig fordel ved delebørn

Især forældre med delebørn kan nyde godt af den nye it-løsning. Nu får begge forældrene nemlig en besked i digital post, hvis forældremyndigheden er delt. Det er en fordel, da brevpost sendes til barnets postadresse og kan være flere dage undervejs, mens den digitale post sendes til begge forældre og modtages med det samme, så planlægningen bliver nemmere for forældrene.

Sparer tid for personalet

Hidtil har afdelingerne i nogle tilfælde valgt at informere forældrene om barnets aftale ved manuelt at søge information om forældrene. Det skal de nu ikke længere bruge tid på og sparer dermed en del timer. 

Ifølge Sundhedsloven skal forældre give samtykke til behandling af deres barn. For at modtage den digitale post om barnets aftale, skal forældrene være registreret som forældre til barnet i det danske cpr-register, og være tilmeldt digital post.  Der arbejdes også på en løsning, som giver patienten mulighed for at bestille kopi til en pårørende.

Fakta

  • Ifølge sundhedsloven skal forældre give samtykke til behandling af deres barn.
  • It-løsningen med digital post til forældre testes i øjeblikket på en afdeling i psykiatrien og forventes i fuld drift fra 1. februar i år.
  • 20 % af danskerne, primært ældre, modtager ikke digital post.

Yderligere oplysninger

Foto

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde