21.07.2017

De kreative erhverv i Region Midtjylland kommer i fokus resten af året gennem en perlerække af skæve og dristige events. Målet er at vise, hvad lokale kræfter kan på områder som arkitektur, gastronomi og mode.

Lysende lingeri på en flydende catwalk i Aarhus Havn. Gammeldags cirkus, der lærer danskerne at spise gode danske fisk som fjæsing og brisling. Arkitektur, der gør skoler overflødige.

Det lyder måske ikke som typiske erhvervs-historier. Men det er faktisk virksomhedernes fremtid, det handler om, når Region Midtjylland og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 i løbet af året samarbejder om ovenstående – og en helt masse andre – skæve, sjove og kreative events. Det handler nemlig om, at slå Region Midtjylland fast som en global spiller i den kreative økonomi ved at sætte fokus på kreativitet, innovation og udvikling på helt nye måder.

- Vi bruger kulturhovedstadsårets internationale fokus på Region Midtjylland til at skabe nye forretningsområder indenfor de kreative fag. Vi skal styrke de stærke innovative miljøer i området og opdyrke de kommercielle muligheder, der er med til at gøde jorden for det, Danmark skal leve af i fremtiden, siger programdirektør Juliana Engberg fra Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Krydser kultur og erhvervsudvikling

Overskriften på satsningen er "More Creative Events" med udgangspunkt i Regionens satsning på de kreative erhverv, kaldet "More Creative".

- Disse events viser det kæmpe kreative potentiale, som denne region rummer. Fra bæredygtigt madteater til bud på fremtidens boliger. Og det er blandt andet i krydsfeltet mellem kultur og erhvervsudvikling, at regionen kan gøre en forskel og sætte en dagsorden, siger erhvervsudvikler Mette Boel fra Region Midtjylland.

Gratis e-bog giver overblik

Region Midtjylland har for nylig sammen med kulturhovedstaden udgivet bogen More Creative Events, der beskriver kreative virksomheder og en række af de projekter, der indgår i Aarhus 2017.

Resten af året løber en lang række events af stablen. Herunder:

  • Det alternative modeshow på vandet Aarhus Walks on Water
  • Den gastronomiske forestilling Fish-á-Deli Circus, der skal lære os at spise nye lokale fisk
  • Kokke-eventen Catastrophic Meal, der diskuterer, hvad vi skal leve af om 50 år
  • Det internationale Creativity World Forum, der samler flere tusinde kreative kræfter fra hele verden i Aarhus i november.
  • RISING Architecture Week, der diskuterer, hvordan arkitektur kan løse nogle af fremtidens udfordringer
  • New Danish Modern, der fejrer dansk design
  • Super8000, der samler europæiske filmtalenter og sætter ny dagsorden for fremtidens filmskabere

Læs mere om de enkelte events i vedhæftede dokument

Flere oplysninger

Peter Vestergaard, pressechef Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, tlf. 2013 1090

Foto

Fish'a'Deli Cirkus serverede absurd teater og nyfortolkninger af klassiske fiskeretter i Ebeltoft i maj måned. Frem til september gæster eventen en række andre kommuner i regionen. Foto: Martin Dam Kristensen.