10.06.2017

PRESSEMEDDELELSE FRA AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL

Udflytningen af akutområdet – herunder skadestuen – fra Nørrebrogade til Skejby er udsat. Det skyldes, at de nye operationsstuer endnu ikke lever op til de høje standarder for renhed. Flytningen var planlagt til midt i oktober, men nu stiles mod januar.

Der er 22 nye operationsstuer tilknyttet akutområdet, og de skal alle leve op til strenge hygiejnekrav. Der er tale om såkaldte klasse 4-operationsstuer, og arbejdet hermed testes løbende af et eksternt firma i tæt samarbejde med Aarhus Universitetshospital og DNU.

- De nyeste test viser, at vi arbejder os i retning af  stadig større renhed på stuerne. Men vi vil være helt sikre på, at kvaliteten er i top, når vi byder patienterne indenfor. Derfor har vi valgt at udskyde indflytningen af akutområdet, så vi nu stiler efter at flytte akutområdet i januar, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland og formand for den styregruppe, der står i spidsen for at koordinere arbejdet med at samle alle 10.000 ansatte på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Koncerndirektøren understreger, at der er tale om meget strenge kvalitetskrav:

- Vi taler ikke om nullermænd eller støv i vindueskarme. Det handler om udsugning af bittesmå partikler i luften, som ikke må være til stede under en operation.

Den nye flyttedato forventes fastlagt i slutningen af august.

Kontakt

Ole Thomsen, koncerndirektør, Region Midtjylland, +45 2146 9807

Claus Thomsen, lægefagligdirektør Aarhus Universitetshospital, +45 2913 5849