01.06.2017

Det er alt bøvlet værd, konstaterede regionsrådsformand Bent Hansen, da han onsdag talte ved rejsegildet for det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg.

- Kære klinikere – I kan godt glæde jer. Det her bliver godt. Vi får langt bedre mulighed for at gøre det, som vi alle sammen gerne vil – nemlig give patienterne den bedste og mest effektive behandling.

Sådan lød budskabet fra hospitalsdirektør for Hospitalseneheden Midt, Lars Dahl Pedersen, da han onsdag formiddag holdt tale til håndværkere og hospitalsfolk i forbindelse med rejsegildet for det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg.

Og samme melding kom fra regionsrådsformand Bent Hansen:

- Det kan virke uoverkommeligt, når man begynder på så stort et projekt, men når man så står her og ser det blive til virkelighed, kan man jo kun konstatere, at det er alt bøvlet værd. Vi står nu i det fremtidige akutcenter, som skal tage imod patienter fra fortrinsvis Skive, Silkeborg og Viborg kommuner, og det er et tydeligt tegn på, at der også i fremtiden skal være et velfungerende hospital her i Viborg. Til gavn for de patienter, det drejer sig om.

Vi kan høre, at I bygger
Byggeriet af det nye akutcenter blev indledt med en omfattende jordoprensning tilbage i 2014. Og siden har håndværkerne knoklet på med byggeriet.

- Her bygges, bankes, bores hver dag. Det ved vi – for det kan vi både se og høre inde fra hospitalet, sagde Lars Dahl Pedersen og forklarede, at det ind imellem kræver lidt ekstra hensyn og tålmodighed at bygge klods op ad og endda også inde på et hospital i fuld drift.

- Nogle gange har I været nødt til at ændre lidt i planerne for at tage hensyn til vores patienter og finde mere skånsomme, støjsvage metoder til at fjerne en væg eller skære et hul i de tykke betonmure – og andre gange har vores sygeplejersker, læger, sosu-assistenter båret over med skære- og bankelyde og benyttet anledningen til at fortælle patienter og pårørende om, hvad vi er i fuld gang med at bygge, lød det fra hospitalsdirektøren, mens en del af hospitalets folk nikkede genkendende.

Tale bliver til virkelighed
Til gengæld var både hospitalsdirektøren og regionsrådsformanden helt overbeviste om, at resultatet af de mange bankelyde bliver det hele værd.

- Det er en fornøjelse at køre forbi og se, hvordan alt det, vi andre taler om, bliver til virkelighed her. Til gavn for de patienter, det drejer sig om. Tak for det store arbejde, I har lagt i det, sagde Bent Hansen til de mange fremmødte håndværkere.