20.06.2017

Fra 15. august hedder hospitalsdirektøren på Aarhus Universitetshospital Poul Blaabjerg. Dermed er valget faldet på en tydelig og kraftfuld holdspiller.

Det bliver en leder med erfaring fra både det private og det offentlige, der sammen med den øvrige hospitalsledelse skal stå i spidsen for Aarhus Universitetshospital. Poul Blaabjerg, 56 år, kommer fra en stilling i Center for Ledelse (CfL), hvor han har været adm. direktør siden 2001. Herfra har han en omfattende erfaring med strategisk og operationel ledelse, udvikling og ledelsessparring.

- Vi har ansat en kompetent og udviklingsorienteret leder med stor strategisk erfaring og stor indsigt i sundhedsvæsenet. Poul Blaabjerg kan balancere mellem både at levere stor gennemslagskraft og udøve evnen til at lytte og bruge andres faglighed og talent. Han er ambitiøs, han er en dygtig kommunikator, og han kan på en god måde udfordre den vanetænkning, der er i enhver organisation, siger koncerndirektør Ole Thomsen.

Poul Blaabjerg kender hospitalet fra sin nuværende stilling, hvor han har arbejdet sammen med ledelser på alle niveauer i en række udviklingsprojekter.

- Det er med den allerstørste respekt, at jeg går ind i arbejdet med Danmarks bedste hospital. Jeg brænder for at udvikle AUH til det næste niveau, og arbejder ud fra den grundtanke, at engagerede, faglige personligheder er dét, der gør forskellen på de bedste og de næstbedste. Jeg tilstræber i alle sammenhænge at være lydhør, tydelig og handlekraftig.

Udover stillingen som direktør for Center for Ledelse har Poul Blaabjerg erfaring fra it-branchen, hvor han i perioden 1996-2001 var direktør i det daværende DanaData (senere Merkantildata). Desuden har han stor bestyrelseserfaring fra bl.a. designfirmaet Designit og firmaet core:workers, der har speciale i rekruttering og kommunikation.

Poul Blaabjerg er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og efteruddannet på bl.a. MIT, Sloan School of Management.

Han er gift og har en datter på 17 år. Familien er bosiddende i Højbjerg ved Aarhus.

Poul Blaabjerg udgør hospitalsledelsen sammen med lægefaglig direktør Claus Thomsen og sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen.


Flere oplysninger

  • Poul Blaabjerg, tlf. 5131 3506
  • Koncerndirektør Ole Thomsen, tlf. 2146 9807

Gå til stort billede af Poul Blaabjerg

 

Portræt af Poul Blaabjerg kan frit bruges ved omtale af den nye hospitalsdirektør med angivelse af  Nicky Bonne som fotograf. Tryk på billedet for at se det i større udgave.