27.06.2017

Region Midtjylland støtter ni udviklingsprojekter på uddannelsesområdet. Pengene skal blandt andet afprøve ny teknologi og få flere i erhvervsuddannelse.

Flere unge med erhvervsuddannelse og bedre udnyttelse af teknologi i undervisningen. Det er to af Region Midtjyllands mål på uddannelsesområdet, og de skinner begge klart igennem sidste uges udmøntning af uddannelsespulje 2017, hvor Regionsrådet fordelte

2,757 mio. kroner til ni projekter.

Det gælder for eksempel et projekt, der kombinerer Virtual Reality med undervisningen på Social- og Sundhedsskolen Fredericia-Vejle Horsens. 

- Virtual Reality giver os helt nye muligheder, hvor vi for eksempel i den virtuelle verden kan kigge ind i menneskekroppen på en anden måde end via bøger og modeller. Samtidigt er ny teknologi noget som de studerende rigtigt godt kan lide at arbejde med, siger skolens direktør Hanne Elisabeth Helleshøj.

Projektet får 127.000 kroner fra uddannelsespuljen og skal blandt andet danne grundlag for yderligere udforskning af Virtual Reality i forhold til fjernundervisning.

Skal bruges af flere skoler

Den viden skal på længere sigt kunne anvendes af andre uddannelsesinstitutioner, hvilket også er baggrunden for at Regionsrådet sender pengene. De ni støttede projekter fokuserer nemlig alle på udvikling, der får betydning i hele regionen.

- Uddannelsespuljen er et af flere elementer i vores arbejde for at understøtte et uddannelsessystem, der er på forkant med ny teknologi, og som uddanner unge mennesker i takt med behovene på fremtidens arbejdsmarked, siger Formand for Regionsrådet, Bent Hansen (S).  

Kreativ metalindustri og bedre ledelse

Netop virksomhedernes behov er centrale i flere af de ni projekter. For eksempel får Uddannelsescenter Ringkøbing Skjern 500.000 kroner til projektet "Fascination, kreativitet og højteknologi i metalindustrien". Her er målet et introduktionsforløb for grundskoleelever, der åbner øjne for uddannelse i metalindustrien.

- Region Midtjylland har en stærk erhvervsstruktur med mange fremstillingsvirksomheder, men som i resten af landet, er mangel på faglært arbejdskraft en trussel. Det skal vi blandt andet imødegå ved at tænke nyt i uddannelsessystemet, siger Bent Hansen.

Nytænkning er også grundlaget for et andet af puljens større projekter, nemlig "Talent Leadership Academy", der med udgangspunkt i Uddannelsescenter Holstebro skal afklare behovet for ledertalentudvikling på de cirka 60 voksen- og ungdomsuddannelsesinstitutioner i regionen

Se den samlede liste over projekter i uddannelsespuljen: http://bit.ly/2rZ3CnZ

Fakta

  • Regionsrådet i Region Midtjylland bevilgede onsdag 2,757 mio. kr. til i alt ni forskellige projekter på uddannelsesområdet.
  • Pengene kommer fra den såkaldte åbne uddannelsespulje 2017 og i alt 17 projekter har søgt om midler
  • De ni udvalgte udviklingsprojekter har alle fokus på at løfte viden og kompetencer på uddannelsesområdet i hele regionen.

Illustration

Kortet viser, hvor i regionen de ny støttede uddannelsesprojekter er placeret. Flere projekter indeholder samarbejde mellem flere skoler.

Flere oplysninger

Bent Hansen (S), Formand for Regionsrådet i Region Midtjylland, tlf. 4031 3707

Maria Skov Pedersen, Udviklingskonsulent i Region Midtjylland, tlf. 5116 6720, mail. maria.pedersen@ru.rm.dk

Hanne Elisabeth Helleshøj, direktør Social- og sundhedsskolen Fredericia-Vejle-Horsens, tlf. 7921 1340 mail. hhe@sosufvh.dk

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/regionsradsmedlemmer/

Kort: Her starter projekter støttet af uddannelsespuljen