21.03.17

Med langt bedre diagnosemuligheder for hjerte- og kræftpatienter, infektionsskanninger og særligt skånsom ift. undersøgelser af børn bringer den nye GE Discovery MI Digital Ready skanner Aarhus Universitetshospital (AUH) i front på verdensplan

En skanning er altid forbundet med en vis mængde stråling, og især i forhold til børn er den nye PET/CT skanner på AUH derfor særligt velkommen. Den skanner nemlig med ned til 1/10 stråledosis.

- Vi meget forsigtige med at skanne børn og unge pga. strålingen, men med den nye skanner vil vi på sigt skanne flere. Den nye PET/CT skanner er en klar forøgelse af den samlede PET/CT kapacitet på AUH, hvorved flere patienter kan få mere præcis diagnostik og behandling, fortæller Kirsten Bouchelouche, overlæge, dr. med., på Nuklearmedicinsk Afdeling & PET-Center.

Stor international opmærksomhed

Det er ikke tilfældigt, at den nye skanner har verdenspremiere på netop AUH. Som stort universitetshospital i Norden med et unikt samarbejde mellem universitet og hospital træder AUH tydeligt frem på verdenskortet.

- Gennem et godt samarbejde med leverandøren GE Healthcare er det lykkedes os, at få PET/CT skanneren i brug som de første, siger Lars Poulsen Tolbod, hospitalsfysiker og PhD, Nuklearmedicinsk Afdeling & PET-Center.

Skanneren har været i brug i en testperiode siden medio februar 2017 og overdrages officielt til AUH den 21. marts 2017.

Nyeste og bedste teknologi

En kæmpe force ved den nye skanner er, at den er opgradérbar. Det betyder, at patienterne altid er sikret undersøgelser med den nyeste og bedste teknologi. Samtidig er billedkvaliteten og diagnosesikkerheden forbedret markant.

- Vi er både stolte som hospital og meget tilfredse på patienternes vegne, siger Kirsten Bouchelouche.

I forbindelse med udflytningen til det nye hospitalsbyggeri i Skejby i 2020 bliver alle PET/CT skannere udskiftet til nyeste teknologi.

 

Flere oplysninger

  • Lars Poulsen Tolbod, Hospitalsfysiker, PhD., Nuklearmedicinsk Afdeling & PET-Center Tlf. 24777764 / 22982599. Mail: Lars.Tolbod@aarhus.rm.dk
  • Kirsten Bouchelouche, Driftansvarlig overlæge, dr.med., Nuklearmedicinsk Afdeling & PET-Center. Tlf. 78456234 / 20291903. Mail: kirsbouc@rm.dk