17.03.2017

Tungen har for mange slået en ekstra knude, når de har forsøgt at udtale Geriatrisk Afdeling G på Aarhus Universitetshospital. Men fra mandag 20/3-2017 er det slut. Da skifter afdelingen nemlig navn til det noget mere mundrette 'Ældresygdomme'.

Skiftet sker i anledning af, at afdelingen flytter fra de nuværende lokaler i Tage Hansens Gade og P.P. Ørums Gade til nybyggede lokaler på Aarhus Universitetshospital i Skejby.

- Vi er glade for det nye danske navn, som gør det nemmere for alle at forstå, hvad afdelingen er specialister i. Samtidig glæder vi os til at tage i mod patienter og pårørende i vores nye lokaler, siger centerchef Anette Schouv Kjeldsen.

Glidende overgang fra latinsk til dansk
Navneskiftet til Ældresygdomme er en del af et større projekt, hvor alle afdelinger på Aarhus Universitetshospital løbende skifter til mere mundrette navne efterhånden som de flytter til Skejby. Alle afdelinger har efter planen skiftet navn senest ved udgangen af 2019.

Find den nærmeste indgang
Patienter og pårørende som skal til Ældresygdomme skal fra mandag 20/3-2017 gå ind af indgang J (se vedhæftede kort). De kan blive sat af helt inde ved indgang J, og nærmeste p-plads hedder P23 (se vedhæftede kort).


Er man gangbesværet, handicappet eller på anden måde udfordret, kan hospitalets portører hjælpe patienter helt frem til rette afdeling.
Aarhus Universitetshospital i Skejby er vokset ganske betragteligt, og det betyder, at afstandene kan blive lange, hvis man ikke går ind af nærmeste indgang til den afdeling, man skal hen til.

App kan hjælpe med at finde vej
Aarhus Universitetshospital har lavet en app, der kan hjælpe med at finde vej og finde rundt på hospitalet. Den hedder ’Patientapp’ og kan downloades til både iPhone og Android telefoner.

Flere oplysninger

  • Anette Schouv Kjeldsen, centerchef, tlf. 2961 8943