13.03.2017

Medarbejderne i Region Midtjylland bliver klædt på til at beskytte borgernes personlige oplysninger bedst muligt. 

 

Mange medarbejdere i Region Midtjylland har adgang til systemer med helbredsoplysninger på borgerne.

En ny intern kampagne sætter derfor fokus på, hvordan hver enkelt medarbejder kan være med til at beskytte borgernes oplysninger.

- Vi kan skabe nok så mange lukkede systemer og firewalls, men it-sikkerhed afhænger mindst lige så meget medarbejdernes adærd i det daglige. Derfor søsætter vi nu en kampagne med fokus på, hvordan den enkelte medarbejder i Region Midtjylland kan være med til at højne it-sikkerheden, forklarer jurist Sanne Winther Madsen fra Digital Forvaltning i Region Midtjylland.

Omtanke

Omdrejningspunktet for kampagnen er ordet "omtanke". For eksempel "log af og på med omtanke" eller "slå op med omtanke".

- Vi slår meget på hensynet til borgerne i kampagnen, for vi kan nok alle sammen sætte os ind i hvor ubehageligt det er, hvis ens personlige oplysninger, for eksempel journaloplysninger, bliver delt med uvedkommende, siger Sanne Winther Madsen.

Fire emner

Kampagnen koncentrerer sig om fire emner, nemlig log af og log på, phishing mails, opslag i sundhedsjournalen og korrekt brug af digital post.

Til hvert emne hører en kort e-lektion som fortæller, hvordan man skal gebærde sig i dagligdagen for at bidrage til regionens samlede it-sikkerhed.

Det er obligatorisk for alle medarbejdere at gennemføre e-lektionerne, som afsluttes af quiz der viser, om man har lært det, man skal.