31.03.2017

Det bliver C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult, der skal bygge et nyt familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Regionsrådet godkendte onsdag vinderforslaget fra de tre rådgivere. Familiehuset er finansieret af TrygFonden med 25,5 millioner kroner.

Det nye familiehus skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, som er indlagt i lang tid til rehabilitering efter hjerneskade. 23 rådgiverteams var interesserede i at tegne og bygge det nye hus, og fem hold blev bedt om at komme med deres forslag til husets udformning.

- Jeg glæder mig over at vi med det nye familiehus får bedre mulighed for at støtte op om de indlagte børns familieliv og for at inddrage hele familien i børnenes rehabilitering. For lvorlig sygdom og lange indlæggelser rammer hele familien hårdt, siger regionsrådsformand Bent Hansen.

Lejligheder og fællesområder

Det nye familiehus bliver cirka 600 kvadratmeter stort og rummer otte lejligheder og store fælleskøkkener og fællesarealer. Centrum i huset er en skærmet gårdhave, og hver lejlighed har også sin egen terrasse ud til haven omkring huset. Vinderforslaget udnytter grundens niveauforskelle og falder naturligt ind i området.

-Det er et suverænt godt projekt, som på forbilledlig vis kombinerer hensynet til familiernes behov for at være sammen som familie med muligheden for at være i et fællesskab med andre familier i samme svære situation, siger Lars Dahl Pedersen, hospitalsdirektør på Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Hammel er en del af.

Klar i september 2018

I TrygFonden glæder man sig over, at vinderforslaget nu er fundet, og byggeriet kan gå i gang. Familierne til indlagte børn kan tage huset i brug medio 2018.

-TrygFondens Familiehus Hammel bliver et sted, hvor forældre, søskende og det indlagte barn kan være sammen og finde styrke på et kritisk tidspunkt i deres liv. Det vil også være et sted, hvor man kan mødes og dele erfaringer med andre i samme situation, og hvor man kan få ro og tryghed til at lave og tænke på noget andet end det, der foregår på selve hospitalet, siger Trine Heidemann, underdirektør i TrygFonden.

Vinderforslaget er valgt ud fra to typer af vurderingskriterier: Arkitektur og kvalitet/funktionalitet. Der er blandt andet lagt vægt på, hvordan hus og have spiller sammen med hinanden og området omkring. Også hvordan huset er hjemligt og har en tryg atmosfære har været en del af vurderingen.

Fakta:

 • TrygFondens Familiehus Hammel bliver cirka 600 kvadratmeter stort og kommer til at indeholde:
  • Otte lejligheder på 25-30 kvadratmeter hver med soveværelse, opholdsrum og badeværelse
  • Tre fælleskøkkener
  • Fælles opholdsstuer og legerum
  • En udendørs ”stillerum”
  • En udendørs legeplads
 • Huset forventes at stå færdigt medio 2018.

 Flere oplysninger:

 Gå til stor illustration af køkkenet i Familiehuset i Hammel

Foto:

Køkkenet bliver Familiehusets centrale rum, hvor familier mødes i hverdagen. Illustration: C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.

Gå til stor illustration af vinderforslaget

Vinderforslaget integrerer byggeriet i landskabet og skaber sammenhæng mellem inderum og uderum. Illustration: C. C. Contractor, Cubo Arkitekter og Midtconsult.