13.11.2017

Regionshospitalet Randers har siden september givet flere end 100 hjertepatienter en bedre og hurtigere undersøgelse med en hjerte-CT-scanner. 

1. september 2017 åbnede Regionshospitalet Randers for CT-scanning af hjertepatienter. Scanningsmetoden bruges til at undersøge, om patienterne har forkalkning og forsnævringer i kranspulsårerne. De første 100 patienter er undersøgt i scanneren, og hospitalet gør nu status: 

- Det er gået rigtig godt med de første 100 undersøgelser. Med en hjerte-CT-scanning giver vi patienterne et hurtigere og mere skånsomt forløb, fordi vi i de fleste tilfælde kan give patienten svar på undersøgelsen samme dag, som scanningen er lavet. Det betyder, at de ikke længere sendes videre til andre hospitaler for at få svar på deres hjerteundersøgelse, siger Lene Stouby Mortensen, ledende overlæge i Medicinsk Afdeling.

Tidligere har personalet i Medicinsk Afdeling kun haft mulighed for at tilbyde patienterne grundlæggende hjerteundersøgelser og ultralydscanning af hjertet. Derefter blev mange patienter sendt videre til kateterundersøgelse af hjertet på enten Aarhus Universitetshospital eller Regionshospitalet Viborg. For patienterne betød det et nyt fremmøde på en anden klinik og dermed et længere udredningsforløb. Nu hvor patienterne med det samme også tilbydes en hjerte-CT-scanning på Regionhospitalet Randers, kan de fleste tage hjem samme dag med svar på både undersøgelse og den videre behandling.

Stor faglig tilfredsstillelse

Det er en stor faglig tilfredsstillelse for hjerteteamet i Medicinsk Afdeling, at de har udvidet den faglige ekspertise med hjerte-CT-scanning, der giver mange patienter et kortere og mere skånsomt udredningsforløb.

- Det har længe været et ønske, at vi fik udvidet vores faglige repertoire med denne scanningsmetode. Nu kan vores hjerteteam for størsteparten af patienterne færdiggøre udredningen, og det har stor betydning for patienterne og deres pårørende. Det giver god kvalitet og tryghed, når patienterne hurtigt og samme sted kan få svar på undersøgelser og behandlingsplan, fortæller Lene Stouby Mortensen.

Hospitalets hjerteteam har netop scannet patient nr. 100. Teamet undersøger aktuelt ca. 65 patienter om måneden.

Yderligere oplysninger:

  • Lene Stouby Mortensen, ledende overlæge i Medicinsk Afdeling, tlf.: 3092 2310
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609

Lars Storgaard er patient nr. 100, der har fået en hjerte-CT-scanning på Regionshospitalet Randers. Her er han omgivet af læger, radiografer og sygeplejersker. Foto: Helle Brandstrup Larsen, Region Midtjylland

Billedet må bringes i forbindelse med omtale af denne nyhed med følgende kreditering. Foto: Helle Brandstrup Larsen.