08.11.2017

Læge og ph.d. Bjørn Bay, Fertilitetsklinikken, Hospitalsenheden Horsens, er netop blevet tildelt den fornemme internationale pris Investigator Achievement Award. Han har i en årrække forsket i vækst og udvikling af børn undfanget efter kunstig befrugtning.

Bjørn Bay forsker er blevet tildelt prisen på baggrund af en videnskabelig artikel, hvor han sammen med sin forskningsgruppe har lavet en af de længste opfølgninger på verdensplan af den kognitive og intelligensmæssige udvikling blandt børn født efter fertilitetsbehandling.

Resultaterne bekræfter generelt Bjørn Bays forskning, som tidligere har vist, at børnene udvikler sig adfærdsmæssigt og kognitivt helt normalt.

Prisen Investigator Achievement Award uddeles en gang årligt af American Society of Reproductive Medicines videnskabelige tidsskrift Fertility and Sterility. Den blev overrakt i forbindelse med selskabets årlige, videnskabelige kongres, som blev gennemført i slutningen af oktober i San Antonio, Texas.

Om forskeren

Læge Bjørn Bay forsvarede sin ph.d. afhandling i 2014 og er nu ansat i et hoveduddannelsesforløb ved Hospitalsenheden Horsens med henblik på at blive speciallæge i gynækologi og obstetrik. Han kombinerer ansættelsen med en delvis forskningsansættelse.

Bjørn Bay samarbejder med såvel klinikere som forskere inden for fertilitetsbehandling, psykologi, epidemiologi og biostatistik i både ind –og udland og har haft et post doc forløb på University of Cambridge i England.

Han har publiceret en række artikler i højtrangerede tidsskrifter primært om opfølgningen på børn født efter fertilitetsbehandling.