28.11.2017

Den nuværende lægefaglige direktør på Regionshospitalet Horsens og formand for Medicinrådet, Jørgen Schøler Kristensen, bliver fra 1. januar 2018 lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

I forbindelse med en større omorganisering udvides hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital fra tre til fem direktører. Med ansættelsen af Jørgen Schøler Kristensen er der nu sat navn på alle fem poster.

- Et enigt bedømmelsesudvalg pegede på Jørgen Schøler Kristensen, som både regionalt og nationalt yder en ekstraordinær indsats. Jeg glæder mig over, at vi nu har en fuldtallig hospitalsledelse og et stærkt ledelsesteam i spidsen for regionens universitetshospital. Aarhus Universitetshospital har en unik position i Danmark, som skal udbygges og styrkes, så hospitalet kan måle sig med de allerbedste internationalt, siger Jacob Stengaard Madsen, regionsdirektør i Region Midtjylland.

Den nye lægefaglige direktør er uddannet på Aarhus Universitet og er speciallæge i intern medicin og i hæmatologi. Han har skrevet doktordisputats inden for leukæmi-området og havde en længere karriere på det daværende Århus Amtssygehus bag sig, da han i 2010 blev lægefaglig direktør på Regionshospitalet Horsens. Han er 62 år og bor i Skejby.

Jørgen Schøler nærer en brændende interesse for behandlingen af patienter og for, hvordan man kan anvende it, medicin og data til at forbedre behandlingen. Han spiller en central rolle i Region Midtjylland, når det gælder lægemidler, it-systemer som klinisk logistik, elektronisk patientjournal og data fra Business Intelligence.

- Jørgen Schøler Kristensen har en høj personlig og faglig integritet, og en tung stemme i sundhedsdebatten. Dette sammen med mange års respekteret lederskab gør, at han har præcis de kompetencer, vi har efterspurgt. Samtidig kender vi Jørgen Schøler Kristensen som en stærkt samarbejdsorienteret leder, og vi ser frem til, at han bliver en del af hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

For den nye lægefaglige direktør selv fylder det mest hele tiden at arbejde på at gøre det bedste for patienter og pårørende, men også sikre, at personalet har et godt arbejdsmiljø.

- Jeg ser frem til at arbejde sammen med de dygtige medarbejdere og kolleger på Aarhus Universitetshospital om de store opgaver, vi har til fælles, uanset om det er den spændende samling af hospitalet i Skejby, den nødvendige genopretning af økonomien og ikke mindst opgaven med at skabe en ny fælles kultur.

Jørgen Schøler Kristensen

Jørgen Schøler Kristensen er ny lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

Fakta

Hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital (pr. 1.1.2018)

  • Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg
  • Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen
  • Lægefaglig direktør Claus Thomsen
  • Lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen
  • Direktør Henrik Bech Nielsen

Flere oplysninger