03.11.2017

I november og december præsenterer Regionshospitalet Randers udstillingen IN&AT, der giver indblik i seks kunstneres observationer af, hvordan vi lever, lever sammen og indgår i fællesskaber i fire forskellige europæiske byer.

Patienter, pårørende og øvrige interesserede kan i de kommende måneder opleve en kunstudstilling på Regionshospitalet Randers, der tager dem med til San Sebastian i Spanien, Hull i England, Pafos på Cypern og Aarhus i Danmark.

Livet leves forskelligt i Europa anno 2017, og det viser seks fotografer gennem deres billeder af livet fra de fire byer. Billederne stiller skarpt på forskellige mennesker, situationer, ting og steder.

- Udstillingen viser mennesker i alle aldre og i livets mange forhold. Den viser familierne, børnene, de ældre, drengene i gadebilledet – et udpluk af livet i almindelighed. Her på hospitalet behandler vi dagligt mange borgere i alle aldre fra forskellige baggrunde. Derfor synes vi, at udstillingen passer godt til hospitalet. Den viser mangfoldigheden, og lige netop mangfoldigheden møder vi på hospitalet hver dag, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Kunstudstillingen lanceres på hospitalet for at bidrage til en positiv oplevelse under hospitalsbesøget for patienter og pårørende samt til en god arbejdsdag for personalet. Det er hospitalets hensigt, at udstillingen vækker interesse, glæde og smil hos tilskuerne.

- Som en del af regionens indsats på kulturområdet, har vi fokus på, hvordan kultur kan spille sammen med sundhed. Samtidig er det vigtigt for os, at så mange borgere som muligt har adgang til at opleve kultur, og derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes os at få udstillingen vist på hospitalet, siger Kim Kofoed Hansen, direktør for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Kunstudstillingen kan ses i gangen ved Klinik For Kvindesygdomme og Graviditet på hospitalet i november og december måned. Den nærmeste indgang til udstillingen er gennem indgang 3, Østervangsvej 54.

Udstillingen er en del af programmet for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, og den er kommet i stand på Regionshospitalet Randers via Region Midtjyllands samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. Udstillingen er finansieret af Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Flere oplysninger

  • Jonas Dahl, hospitalsdirektør, tlf.:2974 4145
  • Kim Kofoed, direktør i Regional Udvikling, tlf.: 2043 4304
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.:4079 2609