06.09.2017

For at udvide og styrke hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital har direktionen i Region Midtjylland ansat Henrik Bech Nielsen i en ny stilling som direktør på hospitalet.

I august godkendte regionsrådet i Region Midtjylland, at hospitalsledelsen på Aarhus Universitetshospital udvides fra tre til fem direktører. Samtidig besluttede hospitalsledelsen i tæt samarbejde med direktionen at nedlægge centerstrukturen på Aarhus Universitetshospital.

Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg, lægefaglig direktør Claus Thomsen og sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen fortsætter i hospitalsledelsen, og Henrik Bech Nielsen indtræder fra i dag som ny direktør i den ene af de to nye direktørstillinger. Den sidste direktør skal have lægefaglig eller sygeplejefaglig baggrund, og den stilling har direktionen valgt at slå op for at få et bredere felt af kandidater at vælge imellem.

- Med Henrik Bech Nielsen får Aarhus Universitetshospital en direktør, der har stærke analytiske og strategiske evner og samtidig er resultatorienteret og meget engageret, siger koncerndirektør Ole Thomsen.

Henrik Bech Nielsen er 44 år. Han stammer fra Aarhus, er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet i august 1998 og har siden suppleret med kurser og videreuddannelse i ledelse.

Som direktør får Henrik Bech Nielsen et særligt ansvar for at opbygge, udvikle og lede Hospitalsstaben, så den til hver en tid kan levere effektiv, administrativ service og support til Hospitals- og afdelingsledelser. Derudover skal Henrik Bech Nielsen være kontaktdirektør for en række kliniske afdelinger, ligesom de øvrige direktører i Hospitalsledelsen.

- Henrik Bech Nielsen har bred administrativ ledelseserfaring indenfor sundhedsområdet og har betydelige erfaringer med større forandringsprocesser. Han har derfor de kompetencer, der skal til, for at indgå på lige fod med den øvrige hospitalsledelse i opgaven med at løfte Aarhus Universitetshospital til det næste niveau, siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg.

Fra 2009 til 2011 var Henrik Bech Nielsen administrationschef i Skejby, og inden da var han plan- og sekretariatschef i Hospitalsenheden Vest i et halvt år. Ved fusionen i 2011 mellem Skejby og Århus Sygehus blev han udnævnt til administrationschef for det samlede universitetshospital, men siden slutningen af august 2012 har han varetaget en stilling som centerchef i Kræft- og Inflammationscentret.

Den nye direktørs første arbejdserfaringer stammer fra forskellige administrative funktioner indenfor det daværende Århus Amt. Her var han som vicekontorchef fra 2004 bl.a. med til at forberede organiseringen af sundhedsområdet i Region Midtjylland, og i 2006 blev han kontorchef i Region Midtjyllands sundhedssekretariat.

Flere oplysninger

 

Henrik Bech Nielsen. Tryk her, eller på billedet, for at hente det i en højere opløsning

  • Hospitalsdirektør Poul Blaabjerg, Aarhus Universitetshospital, tlf. 7845 0500 / 5131 3506
  • Koncerndirektør Ole Thomsen, Region Midtjylland, tlf. 7841 0040 / 2146 9807
  • Nuværende centerchef i Kræft og Inflammationscentret og kommende direktør på Aarhus Universitetshospital, Henrik Bech Nielsen, tlf. 7845 0150 / 5152 9750
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer