12.09.2017

Kender du et projekt i turistbranchen i Region Midtjylland, der i 2017 har skabt vækst i turismen og måske været et modigt og anderledes initiativ? Så er det nu, du kan indstille til TurismeVÆKSTprisen 2017.

Frem til den 2. oktober 2017 kan du indstille kandidater til de i alt tre priser (en hovedpris og to temapriser), som TurismeVÆKSTprisen består af. Eneste krav er, at kandidaten skal være en aktør i turistbranchen i Region Midtjylland.

I vurderingen af forslagene bliver der lagt vægt på, om kandidaterne har skabt vækst og beskæftigelse, og om de har internationalt udsyn. 

Sidste års modtager af TurismeVÆKSTprisens hovedpris på 75.000 var JyllandsAkvariet i Thyborøn repræsenteret ved indehaver Michael Madsen. Prisen blev overrakt af 2. næstformand i regionsrådet Anne V. Kristensen (V). (Foto: Jens Bach)

Sidste års pris har skabt vækst  

I 2016 løb JyllandsAkvariet i Thyborøn med hovedprisen på 75.000 kroner. Årsagen var bl.a. et stærkt fokus på helårsturisme samt originale og autentiske outdoor-naturoplevelser som fx at sejle gæster ud på sælsafari på Limfjorden og med mulighed for at kunne se gennem bådens bund. Præmien er nu brugt på udbetalingen til en båd nummer to, der kom i drift op til denne sommersæson:

- Prisen har levet op til sit navn for os. Den har virkelig skabt vækst og gjort, at vi har fået endnu flere gæster og andre med ud – fx skoleklasser, for nu kan vi have 24 gæster med på vandet ad gangen. Og så er vi selvfølgelig stolte og beærede over, at vi fik prisen sidste år, fortæller direktør i JyllandsAkvariet Michael Madsen.

Sælsafari på Limfjorden er en del af det outdoorliv, gæster på JyllandsAkvariet i Thyborøn kan få som del af besøget. Kobling med udstilling og naturoplevelser var med til at give JyllandsAkvariet prisen i 2016. Prisens 75.000 kroner er siden brugt på udbetalingen på en båd nummer to. (Foto: JyllandsAkvariet) 

Pris skal anerkende nye tiltag i turistbranchen

Formålet med prisen er at anerkende og belønne turisterhvervets arbejde med at øge professionaliseringen og udvikle turismen i Region Midtjylland, så turisterhvervet er konkurrencedygtigt internationalt og bidrager til øget vækst. Prisen sætter fokus på vellykkede tiltag, der kan inspirere resten af erhvervet.

Prismodtagerne afsløres på Turismekonferencen 2017, der holdes den 16. januar 2018 på Remisen i Brande.

Flere oplysninger 

• Udviklingsdirektør Kim Kofod Hansen, Regional Udvikling, Region Midtjylland: 2043 4304
• Indehaver Michael Madsen, JyllandsAkvariet i Thyborøn, vinder af TurismeVÆKSTprisen 2016: 9783 2808
• Læs mere om prisen på www.turismevækstprisen.dk

Fakta om Region Midtjyllands TurismeVÆKSTprisen

 

  • Prisen har været uddelt årligt siden 2012.
  • Prisen er tredelt. Der uddeles en hovedpris på 75.000 kroner samt en skulptur af den midtjyske kunstner Thomas Andersson og to temapriser på hver 25.000 kroner.
  • I 2017 er overskrifterne på de to temapriser hhv.: "Innovation i turismen" og "Kulturturisme som ny vej til vækst og udvikling".
  • Prisen skal anerkende det midtjyske turisterhverv i bestræbelserne på at vækste og have et internationalt udsyn.
  • Prisen skal inspirere turisterhvervet til at udvikle og nytænke.
  • Prisen skal synliggøre Region Midtjyllands strategiske fokus på udvikling og vækst i turistbranchen.