14.09.2017

Bo Løfgren, læge og ph.d. ved Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers, er som den første i Danmark tiltrådt som professor i hjertestopbehandling. 

Patienter med hjertestop har en dårlig prognose, og chancen for at overleve er ringe. Det arbejder nyudnævnte professor Bo Løfgren på at ændre gennem sin forskning i hjertestopbehandling.

Bo Løfgren har beskæftiget sig med behandling af hjertestop gennem mange år på Regionshospitalet Randers. Hans forskning har indbragt ham flere priser heriblandt Erhoff Fondens Talentpris, og sikret ham en plads blandt verdens førende eksperter indenfor genoplivning i organisationen International Liaison Committee on Resuscitations (ILCOR).

Den 1. september er han tiltrådt som professor i hjertestopbehandling, som den første i Danmark.

Flere skal overleve hjertestop

Bo Løfgren skal i det nye professorat udvikle sin forskning i hjertestopbehandling for at sikre, at flere patienter overlever efter et hjertestop.

Forskningschef på Regionshospitalet Randers Lone Kjeld Petersen kalder Bo Løfgren en dygtig og fremadstormende forsker og roser ham for med stærk faglighed at inspirere kolleger og fagfæller omkring sig.

- Bo har løftet forskningen i hjertestopbehandling på hospitalet til et internationalt niveau og bidraget til ny viden til bedre behandling af patienter, der oplever hjertestop. Med det nye professorat i hjertestopbehandling styrker Bo vores forskning yderligere, og jeg ser frem til at samarbejde om at omsætte ny viden i klinikken til forbedret praksis for hjertestopbehandling, siger Lone Kjeld Petersen.

Bo Løfgren er ansat på Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers. Her har han engageret yngre læger i forskning af hjertestopbehandling, hvor et særligt fokus er at forbedre behandling af patienter, der får hjertestop på hospitalet. I forskningen vurderer lægerne bl.a. betydningen af, hvilket personale på hospitalet, der tilkaldes til behandling af patienternes hjertestop.

Det nye professorat er etableret i et samarbejde mellem Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet, Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers og Center for Akutforskning på Aarhus Universitetshospital.

Flere informationer:

  • Bo Løfgren, professor, læge og ph.d., Regionshospitalet Randers, tlf.: 5150 2500
  • Lone Kjeld Petersen, forskningschef, Regionshospitalet Randers, tlf.: 2345 5856
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, Regionshospitalet Randers, tlf.: 4079 2609

Bo Løfgren, ny professor i hjertestopbehandling på Regionshospitalet Randers.

Hent billedet i høj opløsning

Billedet må bringes i forbindelse med omtalen af denne nyhed med følgende kreditering: Michael Harder.