Skurbyen

Håndværkernes skurby forsvinder skurvogn for skurvogn. Fotos: Agata Lenczewska-Madsen

11.12.2018

Byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg nærmer sig den afsluttende fase. Et af de synlige tegn for omverden er nedtagningen af håndværkernes skurby over for det nye akutcenter.

Efter præcis tre år forsvinder den lille skurby, som har huset håndværkere og byggeledelse i forbindelse med byggeriet af det nye akutcenter ved Regionshospitalet Viborg. Torsdag morgen begyndte nedtagningen af skurbyen, da de første skurvogne blev løftet ud og kørt væk.

- Der er på én gang meget håndgribeligt og symbolsk, at vi nu siger farvel til skurbyen. Det er et tydeligt tegn på, at vi bevæger os ind i en ny fase af hospitalsbyggeriet, hvor det ikke længere er hardcore byggeri, der præger billedet, men leverandører, montører og teknikere, der skal hjælpe med at forvandle bygningen til et topmoderne, funktionsdygtigt og gennemtestet hospital, inden vi tager imod de første patienter midt i 2019, siger projektchef Jeppe Juul Hansen.

Det nye akutcenter er en del af det omfattende kvalitetsfondsbyggeri, som blandt andet også har givet hospitalet et nyt p-hus, ny patologi, nyt Vestdansk Center for Rygmarvsskade og nye sengeafsnit og klinikker. Alt i alt bygges der for 1,16 milliarder kroner på Regionshospitalet Viborg.