16.01.2018

Fra 1. februar 2018 skal alle borgere bestille en tid online, når de skal have taget en blodprøve på regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

Det er ikke nyt, at borgere kan bestille tid online, når de skal have taget en blodprøve på Hospitalsenhed Midts hospitaler i henholdsvis Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive. Det nye er, at det ikke længere er muligt at få taget en blodprøve uden at have bestilt en tid på forhånd.

Kortere ventetid for borgerne

Når alle borgere skal bestille en tid til blodprøve online, vil det reducere ventetiden for borgerne.

- Vi er glade for, at mange borgere allerede i dag bestiller tid online til at få taget blodprøve. Men det betyder, at de borgere, der hidtil er mødt op uden en tid, har måttet vente i lang tid. Når alle bestiller en tid, før de kommer, kan vi bedre planlægge tiden for dem, der skal have taget blodprøve i vores ambulatorier og dermed undgå unødig ventetid, siger Torben Hansen, ledende bioanalytiker. 

Hospitalsenhed Midt har valgt, at der nu skal bestilles tid til alle blodprøver efter gode erfaringer fra andre hospitaler – eksempelvis Regionshospitalet Randers. Her oplever både borgere og sundhedspersonalet, at den online tidsbestilling medfører en smidig tilgang til blodprøvetagning, hvor borgerne slipper for unødig ventetid.

Akutte blodprøver

Det er dog muligt for praktiserende læger at bestille akuttid til blodprøve på hospitalet for deres patienter, hvis de vurderer, at det er nødvendigt.

For de borgere, der skal have taget en blodprøve efter en konsultation et andet sted på et af hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive, er det også fortsat muligt at få en akuttid, som de sundhedsfaglige medarbejdere bestiller for borgeren.

Muligt at bestille tid pr. telefon

Borgerne bestiller en tid med deres NemID på booking.rm.dk. Hvis borgeren ikke har NemID, er det muligt at bestille tid på telefonnummer 7844 3420 alle hverdage mellem klokken 10 og 12. Det gælder eksempelvis bestilling af blodprøver til børn, og de skal altid bestilles af deres forældre.

Flere oplysninger: 

Husk at bestille tid

Gå til stort billede af blodprøver

 

Nu er det ikke længere muligt at få taget en blodprøve på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive uden at have bestilt en tid på forhånd. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Billedet kan frit anvendes mod kreditering af fotograf Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

(Download billedet i fuld størrelse ved at klikke på det)