08.01.2018

Jeg var imponeret fra dag ét, fortæller sygeplejestuderende Krista Riina-Maaria Singh, som indstillede Kirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Randers til prisen Årets Kliniksted 2017. Afsnittet får officielt overrakt prisen 10. januar 2018.

Stoltheden er tydelig at mærke i Kirurgisk Sengeafsnit, som onsdag hædres som Årets Kliniksted 2017 af Sygeplejestuderendes Landssammenslutning (SLS). En uddannelsespris som viser, at afsnittets bestræbelser har båret frugt. For der bliver virkeligt gjort noget for de studerende, fortæller Krista Riina-Maaria Singh, som er sygeplejestuderende på VIA Campus Randers, og har sit 2. semester på Kirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Randers:

- Jeg var faktisk imponeret fra dag ét, for man finder meget hurtigt ud af, at afsnittet tager de studerende alvorligt. Der er lavet en studie-unit med tilknyttede kliniske vejledere og andre, som gerne vil samarbejde med os studerende. Det har fungeret rigtig godt. Og så har personalet bare været utrolig imødekommende og skabt et trygt og godt læringsklima. Der er rum til at lære, og det giver én mod til både at tænke innovativt og til at turde stille "dumme" spørgsmål. Så det er et meget inspirerende sted at være studerende, fortæller Krista Riina-Maria Singh.

Stor anerkendelse til afsnittet

Ansvaret for de studerende ligger blandt andet hos sygeplejerske Birgitte Thybo, som er klinisk vejleder i Kirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Randers. Hun ser det som en stor anerkendelse og håber, at prisen vil føre andre gode ting med sig:

- Den her anerkendelse viser os, at det nytter noget, det vi har gang i. At vi har skabt et godt og trygt læringsmiljø, hvor de studerende kan mærke, at vi tager dem seriøst. Det synes jeg, er rigtigt dejligt. Og så er prisen jo også med til at synliggøre, at vores arbejdsplads er et spændende sted med en spændende patientgruppe. Det kunne være dejligt, hvis det kunne smitte af – ikke kun på os, men på hele sygeplejefaget, fortæller Birgitte Thybo.

Prisen overrækkes 10. januar kl. 12

SLS´s medlemmer har i alt indstillet 119 kliniksteder til Årets Kliniksted 2017. En jury har efterfølgende udvalgt to kliniksteder i hver region, og herefter har sms-stemmer i de fem regioner afgjort, hvem der skulle have prisen. I Region Midtjylland går prisen til Kirurgisk Sengeafsnit på Regionshospitalet Randers, og prisen overrækkes af SLS i afsnittets studie-unit d. 10. januar kl. 12.00.

Pressen er velkommen til prisoverrækkelsen.

For yderligere information, kontakt:

  • Birgitte Thybo, klinisk vejleder i Kirurgisk Sengeafsnit, tlf.: 7842 1325
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609

Fakta