21.06.2018

Hospitalsledelsen har ansat ny ledende overlæge på afdelingen Karkirurgi. Den nye leder, Franz von Jessen, er et kendt ansigt på afdelingen, som undersøger og behandler sygdomme i blodårerne.

Den nye ledende overlæge har været ansat som overlæge ved afdelingen siden 2011 og har i den tid også varetaget opgaven som uddannelseskoordinerende og uddannelsesansvarlig overlæge i afdelingen.

Før sit virke i Viborg var Franz von Jessen ansat som overlæge og teamleder på Karkirurgisk Afdeling på Rigshospitalet. Sammen med oversygeplejerske på afdelingen, Helle Skytte, skal han nu lede Karkirurgi i Viborg fra den 21. juni 2018.

- Franz har stor indsigt i og ambitioner for afdelingens udvikling og fremtidige virke. Samtidig er han fagligt stærk inden for karkirurgien og også sårområdet. Franz har øje for, at vi ikke bare skal levere fagligt stærk behandling til patienterne i dag, men også uddanne og forske os til at kunne gøre det i de næste mange år, siger Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør på Hospitalsenhed Midt.

Stærk afdeling

Karkirurgi i Viborg er en af to karkirurgiske afdelinger i Region Midtjylland. Afdelingen arbejder blandt andet inden for ballonudvidelser og andre typer af operationer, som genskaber blodforsyning i alle forsnævrede blodårer udenfor brysthulen, Afdelingen har også et velrenommeret sårcenter og er derfor særlig stærk, når det gælder genetablering af blodforsyningen til benene hos patienter, der samtidig har sår.  Også fjernelse af åreknuder er blandt afdelingens specialer.

-Karkirurgi i Viborg er ikke blandt de største karkirurgiske afdelinger i landet, men behandlingskvaliteten er fuldt på højde med andre afdelinger, og det er væsentligt at fastholde og udbygge. Blandt andet gennem vores stærke forskningsenhed og fokus på uddannelse af vores personale, forklarer Franz von Jessen og slutter:

Vi har grundlaget på plads med særdeles dygtige medarbejdere ansat. Samtidig er der mere nærhed for patienterne, og vi har mulighed for at opøve større rutine og ekspertise hos vores kirurger, fordi vi ikke er så mange. Så fordelene i afdelingens størrelse er store, mens vi samtidig også skal holde os på tæerne både fagligt og forskningsmæssigt.

Franz von Jessen er 58 år gammel og afløser Jes Sandermann, der fratrådte stillingen som ledende overlæge i september 2017.

Yderligere oplysninger:

  • Michael Braüner Schmidt, lægefaglig direktør, 78441103
  • Franz von Jessen, ledende overlæge, 78445612

 

 Foto: Agata L-Madsen.