20.03.2018

Mona Carøe Jensen, cheføkonoma på Regionshospitalet Randers, er modtager af Årets Økopris 2018. Prisen uddeles for femte år i træk af Økologisk Landsforening og hylder ildsjæle, der gør en indsats for at udbrede øko-måltider i landets storkøkkener.

Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers er det første og eneste hospital i landet, der har opnået Det Økologiske Spisemærke i Guld. Hver dag laver og serverer personalet i køkkenet hjemmelavet og tæt på 100% økologisk mad til hospitalets patienter og personale. Og frontløberen for foretagendet er cheføkonoma Mona Carøe Jensen.

Mona Carøe Jensens ihærdige indsats for at udbrede økologi og dele sine erfaringer indenfor økologisk madlavning med resten af branchen er årsagen til, at Økologisk Landsforening her til aften har udpeget hende som modtager af Årets Økopris 2018.

Sætter økologi på dagsordenen
Overrækkelsen af Årets Økopris 2018 fandt sted ved den store Økologisk Branchefest på fødevaremessen Foodexpo i Herning den 19. marts. Helle Borup Friberg, administrerende direktør i Økologisk Landsforening, overrakte Mona Carøe Jensen prisen, og begrundede valget af vinderen:

- Årets Økopris er en hyldest til de mennesker, der hver dag lægger et stort arbejde og engagement i at udbrede økologien og det økologiske måltid. Det er en pris til dem, der går forrest i kampen om mere økologi, og som tør at tage beslutning om at gøre en forskel – og handle på det, sagde Helle Borup Friberg, og fortsatte:

- Vinderen af Årets Økopris 2018 er en person, som har været utrolig generøs med sin viden og erfaringer. Her er branchen velkommen til at komme forbi og lad sig blive inspireret. Hun er samtidig med til at udvikle fremtidens økologiske løsninger og stiller sig gerne op og sætter gang i debatten om økologiens fremtid. Og så sætter hun økologi på dagsordenen i både lokale og nationale netværk. For hende er økologi en mærkesag.

Stolt og ydmyg
En meget glad Mona Carøe Jensen modtog prisen på scenen foran 300 kolleger fra branchen.

- Jeg er utrolig stolt og overvældet over at modtage Årets Økopris og over at blive bemærket for at gøre en forskel. Jeg er samtidig meget ydmyg, for jeg kunne ikke have nået i mål med mine økologiske ambitioner uden nogle meget fagligt kompetente og motiverede medarbejdere. Jeg synes, vi har en forpligtigelse som offentlig institution til at gå foran og tage ansvar for natur, miljø og dyrevelfærd med vores indkøb og produktion. Og det går hånd i hånd med medarbejderudvikling og højnet måltidskvalitet. For mig er det en stor tilfredsstillelse at kunne være med til at inspirere andre til at gå samme vej, siger Mona Carøe Jensen.

Deler ud af viden til madkonference på hospitalet
Mona Carøe Jensen og medarbejderne fra Patientkøkkenet på Regionshospitalet Randers deler gerne ud af deres erfaring med og viden om økologisk madlavning. De er netop i gang med at forberede en madkonference om økologi i offentlige køkkener, hvor de vil fortælle om og give gode råd til omlægning til økologisk madlavning. Konferencen, der er henvendt til fag- og branchefolk, bliver holdt på hospitalet den 11. april. Læs mere på hjemmesiden: Seminar: Omlægning til økologi i offentlige køkkener

Flere oplysninger

  • Mona Carøe Jensen, cheføkonoma, tlf.: 2872 2642
  • Torben Blok, markedschef for Foodservice i Økologisk Landsforening, tlf.: 2961 6934
  • Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609