28.11.2018

Regionsrådet har netop besluttet at erstatte tre akutbiler med en døgnbemandet akutlægebil i Ringkøbing-Skjern og en opgraderet ambulance i Skive.

Akutbilerne i Skive, Tarm og Ringkøbing nedlægges, har regionsrådet netop besluttet. I Ringkøbing-Skjern Kommune erstattes akutbilerne med en døgnbemandet akutlægebil.

Hvor den skal holde klar til udrykning, beslutter politikerne senere. Regionens administration skal forud for deres beslutning undersøge fordele og ulemper ved forskellige placeringer med særlig opmærksomhed på responstider for akutlægebilen og resten af det akutte beredskab

- Borgernes tryghed er afgørende og akutlægebilen ved jeg, at de kan være trygge ved. Den kører med succes i resten af regionen og redder liv, siger Regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Opgradering i Skive

I Skive erstattes akutbilen af en ambulance, der opgraderes med enten en paramediciner eller en sygeplejerske. Den endelige beslutning om bemandingen træffer politikerne, når mulighederne er undersøgt nærmere.

Den samlede ændring forventes at give en årlig besparelse på ca. 7 mio. kr., som anvendes til økonomisk konsolidering, jf. budgetforliget.

Fakta

  • Tre akutbiler i Skive, Ringkøbing og Tarm nedlægges og erstattes af en akutlægebil, der skal placeres et sted i Ringkøbing-Skjern Kommune, og af en opgradering af en ambulance i Skive.
  • Ambulancen i Skive bemandes enten med en paramediciner eller en sygeplejerske.
  • Tidsplan er endnu ikke på plads.
  • Den samlede ændring forventes at give en årlig besparelse på ca. 7 mio. kr., som anvendes til økonomisk konsolidering, jf. budgetforliget.
  •  

Flere oplysninger

Video fra regionsrådets behandling

Se video fra regionsrådets behandling af sagen 28. november 2018

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.