29.11.2018

Tilfredse gæster ved VM i ishockey satte markante økonomiske spor i både Herning og København, viser ny rapport. 

238.000 gæster fra mere end 80 lande var med, da det første Ishockey VM på dansk grund fandt sted i maj måned i år. Nu viser en ny rapport fra UCN og VisitDenmark, at turneringen skabte et rekordhøjt turismeforbrug på 967 mio. Heraf 787 mio. kroner fra udenlandske gæster. 

Eventen var delt mellem Royal Arena i København og Jyske Bank Boxen, MCH i Herning og 312 mio. kroner ud af det samlede forbrug blev brugt i Region Midtjylland.

- I Region Midtjylland måler vi os med verdens bedste, når det handler om kultur, sport og turisme. VM i ishockey viser, at det kan vi trygt blive ved med at gøre. Fra regionens side støttede vi med 5 mio. kroner, og de penge er blevet omsat til en meget stor værdi. Både i form af den flotte omsætning, og ved at vi har kunnet vise vores region frem for tusinder af både danske og internationale gæster, siger formand for regionsrådet Anders Kühnau.

Læs hele nyheden og find rapporten her

Tilskuerne til de handlingsmættede kampe i Herning lagde i gennemsnit 1.350 kroner i døgnet inklusive billetter. Foto: Lars Møller/MCH