27.08.2019

1. september får Ringkøbing en akutlægebil og Skive-ambulancen styrkes med en paramediciner.

Den akutte hjælp til borgerne i Vestjylland styrkes 1. september. Det sker, når en ny akutlægebil med base ved Ringkøbing Sundhedshus indsættes. Samtidig opgraderes ambulancen i Skive med en paramediciner.

Akutlægebilen og paramedicinerambulancen erstatter akutbilerne i Skive, Ringkøbing og Tarm, der blev sendt ud sammen med akutlægebil og/eller akutlægehelikopter.

Livreddende hjælp på stedet


Med en akutlægebil i Ringkøbing vil langt flere patienter kunne få hurtig lægehjælp allerede på skadestedet.

- Akutlægebilen er en rigtig god løsning for borgerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, der nu kan føle sig mere trygge, siger Formand for Regionens hospitalsudvalg Henrik Gottlieb Hansen. (S)

Akutlægebilen i Ringkøbing drives af regionen, der i forvejen driver fire østjyske akutlægebiler. Resten af regionens i alt ti akutlægebiler drives af Falck Danmark A/S.

Bedre hjælp fra ambulancen i Skive
Ambulancen med base i Skive kan fremover klare en større del af den akutte behandling, når den opgraderes med en paramediciner. Paramedicinere er særligt uddannede erfarne ambulancebehandlere, der har flere kompetencer end andre ambulancebehandlere.

Borgerne i Skive får desuden akuthjælp fra akutlægebiler i Holstebro og Viborg, samt fra akutlægehelikopteren med base i Skive.

Akutlægebil skaber tryghed

Bo Nees Iversen, som er overlæge og leder af regionens akutlægebiler, glæder sig over at få en akutlægebil til Ringkøbing.

- Placeringen i Ringkøbing vil sikre hurtig lægehjælp til flest mulige borgere i området. Det vil være en særlig gevinst i sommerperioden, hvor der er mange turister langs kysten. Den nye akutlægebil bliver en velkommen spiller i det samlede akutberedskab, hvor vi sammen med ambulancer og helikopter kan komme kritiske syge og alvorligt skadede borgere til hjælp, siger Bo Nees Iversen.

Overlæge Mads Partridge Vandborg, som bliver daglig leder af akutlægebilen i Ringkøbing, tager den allerførste vagt på bilen, søndag den 1. september.

Ændringerne af det akutte beredskab i Vestjylland er besluttet af regionsrådet i 2018.

Fakta

Akutlægebil

  • Akutlægebilen medbringer særligt udstyr, fx respirator, ultralyd og udstyr til at intubere patienter for at sikre frie luftveje.
  • Akutlægen kan vurdere patienten med avancerede diagnostiske metoder allerede på skadestedet.
  • Akutlægen kan behandle i akutte, livstruende situationer.
  • Akutlægen kan udføre mindre operative indgreb på stedet.
  • Akutlægen har udstyr med og kompetencer, som svarer til en intensiv stue på hjul.
  • Akutlægen kan afslutte patienter på skadestedet eller i hjemmet.

Paramediciner

  • En paramediciner er en særligt uddannet ambulancebehandler.
  • Uddannelsen som paramediciner kræver mindst 3 års erfaring som ambulancebehandler.
  • Paramedicinere har flere kompetencer end andre ambulancebehandlere og medbringer flere typer medicin, der kan anvendes i behandlingen af fx hjertestop, kramper og allergiske reaktioner medicinsk.

Yderligere information

  • Formand for Hospitalsudvalget Henrik Gottlieb Hansen (S), tlf. 2129 9726, hansen@rr.rm.dk
  • Overlæge Bo Nees Iversen, 7841 4939, boiverse@rm.dk
  • Daglig leder af akutbilen i Ringkøbing Mads Partridge Vandborg, tlf. 7844 5224, madvan@rm.dk

Foto: Region Midtjylland