26.06.2019

Hendes Majestæt Dronningen benådede i dag de tre medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland Conny Jensen (S), Marianne Carøe (S) og Olav Nørgaard (V) med Dannebrogsordenen. Formand Anders Kühnau overrakte udnævnelsen i regionsrådssalen i Viborg.

For første gang blev tre medlemmer af regionsrådet i Region Midtjylland i dag hædret med Dannebrogsordenens Ridderkors. De tre nye riddere Conny Jensen, Marianne Carøe og Olav Nørgaard modtog H.M. Dronningens anerkendelse for en lang politisk karriere, som til alle tider har været præget af stærke personlige egenskaber og respekt for demokrati, borgere og medarbejderne.

- I Region Midtjylland har vi ikke tidligere indstillet regionsrådsmedlemmer til Ridderkorset, men jeg synes vi skal benytte os af muligheden for at fremhæve de fine eksempler på store politiske indsatser, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S), der ønsker de nyslåede riddere tillykke med anerkendelsen.

Regionsrådsmedlemmerne skal opfylde tre krav for at komme i betragtning til Dannebrogordenens Ridderkors: De skal som minimum være valgt for femte gang til amts- eller regionsråd, de skal fungere i rollen som politiker, være i besiddelse af særlige personlige egenskaber og værdier, som støtter op om det politiske arbejde i regionsrådet og fremmer udviklingen i hele regionen og så skal de udvise respekt for demokrati, borgere og ansatte.

 

Fakta om Dannebrogsordenen

Flere oplysninger

Foto

Tryk på billederne, for at hente dem i høj opløsning. Foto: Region Midtjylland

Conny Jensen, Olav Nørgaard og Marianne Carøe modtog 26. juni 2019 Dannebrogsordenens Ridderkors

Fra venstre: Conny Jensen (S), Marianne Carøe (S) og Olav Nørgaard (V)

Dannebrogsordenens Ridderkors

Dannebrogsordenens Ridderkors til kvinder

Dannebrogsordenens Ridderkors til herrer

Dannebrogsordenens Ridderkors til mænd

 

Dame og herreudgaverne af Dannebrogsordenens Ridderkors

Begge udgaver af Dannebrogsordenens Ridderskors