24.05.2019 

Fest og dans i Idom-Råsted fredag den 24. maj, da landsbyen syd for Holstebro fik overrakt Region Midtjyllands Landsbyprisen 2019. Det var 11. gang, prisen blev uddelt.

Det er faktisk anden gang, Idom-Raasted modtager Landsbyprisen. Landsby-områet i Holstebro Kommune fik også prisen i 2009, da prisen blev uddelt for første gang. 

Da regionsrådet den 27. marts besluttede, hvem der skulle tildeles prisen, var repræsentanter fra Idom-Råsted mødt om i regionshuset i Viborg. Selve fejringen af Landsbyprisen 2019 foregik i Plexus Idom-Råsted i forlængelse af en dag med workshop den regionale landdistriktsstrategi. 

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

To landsby-særpriser i 2019 

I år var der tæt løb om landsbyprisen. Så tæt, at regionsrådet besluttede samtidig at uddele to særpriser til henholdsvis Knebel i Syddjurs Kommune og Fjordklyngen (landsbyfællesskab mellem Låstrup, Nr. Rind, Skals, Skringstrup, Sundstrup og Ulbjerg) i Viborg Kommune. 

190525_Holdfoto_Fjordklyngen_beskåret_1024px.jpg

Overrækkelse af særprisen til Fjordklyngen, hvor 1. næstformand for regionsrådet Hanne Roed (R) holdt tale og overrakte beviset. Foto: Lars Haahr Jensen. 

Lørdag den 25. maj fik Fjordklyngen overrakt sin særpris i forbindelse med årets muslingefestival på havenen i Sundstrup. I begyndelsen af juli uddeles prisen til Knebel. 

Med Landsbyprisen 2019 følger 150.000 kroner, og med de to særpriser følger 75.000 kroner.