07.08.2020

Smitteudbruddet i Aarhus får nu Aarhus Universitetshospital til at genindføre og skærpe en række forebyggende indsatser.

Fra fredag vil der blive genindført og samtidig skærpet en række restriktioner på Aarhus Universitetshospital for at forhindre, at smitte med COVID-19 spredes ind på hospitalet. Baggrunden er de seneste dages smitteudbrud i Aarhus Kommune.

- Hospitalsledelsen ser med stor alvor på det stigende smittetryk inden for COVID-19 i Aarhus og har derfor her til morgen besluttet at genindføre en række forebyggende indsatser, siger Claus Thomsen, lægefaglig direktør på Aarhus Universitetshospital.

- Det er en række tidsbegrænsede foranstaltninger, som vil blive opretholdt, indtil smittetrykket igen er faldende. Og vi vil samtidig fastholde vores nuværende aktiviteter med undersøgelser og behandlinger af patienter.

Fra fredag 7. august indføres følgende restriktioner:

  • Der må kun være én ledsager eller besøgende pr. patient (hvis man kommer med et barn, kan man have op til to ledsagere med).
  • Alle ikke-hospitalsansatte - herunder patienter, besøgende og ledsagere, der skal ind på hospitalet – opfordres ved ankomst til at bære medbragt mundbind – med mindre de kan fremvise en negativ COVID-test, som er taget inden for 72 timer.
  • Der lukkes for alle indgange på nær indgang C, F, G, J, J3, H11 og B1. I weekenden er kun indgang J og G åbne. Der sættes vagter ved disse indgange.

Tryk her for at få flere oplysninger om, hvordan du skal forholde dig som patient og pårørende på Aarhus Universitetshospital.

Yderligere oplysninger

  • Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, tlf. 2913 5849 / claus.thomsen@rm.dk