16.12.2020

Region Midtjylland bygger nyt hospitalsapotek og hospitalsvaskeri ved Aarhus Universitetshospital, og det bliver entreprenørkoncernen Hoffmann A/S, der skal bygge det lige under 500 mio. kr. store byggeri.

De sidste ledige byggefelter ved forsyningsbyen på Aarhus Universitetshospital skal rumme et nyt sammenbygget fællesregionalt hospitalsapotek og vaskeri.

Hospitalsapoteket bliver fire etager højt (plus kælder). Vaskeriet bliver tre etager højt (plus kælder). De to bygninger bliver bundet sammen med Aarhus Universitetshospital af en forbindelsesgang.

To huse – ét byggeri

Prisen er beregnet til i alt 499.901 mio. kr., og det bliver Hoffmann-teamet, der i samarbejde med Kjaer & Richter, Nordic – Office of Architecture, Spangenberg & Madsen og VITA ingeniører, skal styre byggerierne i mål. Det besluttede regionsrådet i Region Midtjylland i dag.

Rådet besluttede også, at hospitalsapotek og vaskeri bliver betragtet som ét samlet byggeprojekt i totalentreprise.

- Jeg vil gerne takke de virksomheder, der har lagt stor energi og professionalisme i udbudsprocessen. Det er klart, at det er mest spændende at være det firma, der ender med at vinde, men alle har bidraget til, at vi har nået målet. Og vi får nogle meget fine bygninger, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

20 mio. kr. til ekstra kvalitet

Regionsrådet har tidligere afsat en pulje på 20 mio. kr. til Kvalitetsforbedringer i forbindelse med byggeriet. De penge indgår i byggesummen, hvor de målrettet skal bruges til at løfte f.eks. arbejdsmiljø med mere dagslys, øge forsyningssikkerheden med dobbelt elforsyning og støtte grøn tænkning med eksempelvis ladestandere til elbiler.

- Hele regionsrådet er meget opsat på at bidrage konkret og tydeligt til, at vaskeri og apotek bliver nogle både gode og effektive arbejdspladser, siger Anders Kühnau.

Otte ville bygge

I marts 2020 blev det samlede projekt udbudt i en totalentreprise med forhandling. Otte tilbudsgivere ansøgte, og fire blev prækvalificeret til opgaven.

Efter prækvalificering og to forhandlingsrunder besluttede regionsrådet så i dag at tildele Hoffmann-teamet opgaven, fordi det samlet set har afgivet det bedste bud. I udbudskriterierne vægtede kvalitet 50%, kompetencer 30% og prisen 20%.

 
Flere oplysninger