23.12.2020

Julen er en tid, de fleste gerne vil tilbringe med familien. I år bliver for mange helt anderledes – også for de indlagte patienter på Intensiv Øst og Intensiv Nord på Aarhus Universitetshospital.

Da landet lukkede ned i foråret og besøgene på hospitalet blev aflyst, blev det meget tydeligt for sygeplejerskerne på Intensiv, hvor stor betydning de pårørende har – både for de indlagte patienter men også for plejepersonalet. Det gav en gruppe sygeplejersker på Intensiv en god idé – Det Digitale Intensive Besøg.

Projektet er stadig i sin spæde start og denne jul går det i luften. Det betyder at patienterne på Intensiv får mulighed for at være sammen med familien via en tablet.

Intensivsygeplejerske Irina Egede Nielsen fortæller:

- Vi kan ikke hjælpe patienterne fysisk hjem og fejre julen med deres kære, men vi kan hjælpe dem digitalt hjem i stuen. Via en tablet kan de sidde med ved julebordet eller en sende en julehilsen til dem, de savner.

Der er også en anden fordel ved det digitale intensiv besøg, fortæller afdelingssygeplejerske Annemette Tovgaard Jepsen:

- Det er et tilbud til de pårørende og skal kunne erstatte et besøg. Her kan vi vise stue og udstyr frem, tale med dem og forklare, hvad der sker med patienten mens de er hos os.

Det digitale besøg foregår i et lukket system, som de pårørende får adgang til via en sms med link. På den måde er det enkelt og sikkert at benytte. Det er Sundheds-It på AUH, der har hjulpet med at få projektet i luften.

Bliver projektet en succes kan det rulles ud til flere afdelinger på AUH.

 

Flere oplysninger

  • Kommunikationsmedarbejder Mai Bakmand, mabakm@rm.dk, tlf. 2361 7499