10.12.2020

Muligheden for med forsigtighed at være sammen med familie og venner får allerede nu mange til bestille tid til test for COVID-19 op mod jul. Er der ikke ledige tider nu, så tjek coronaprover.dk igen i morgen, for der kommer dagligt flere muligheder, siger rådsformand Anders Kühnau.

I øjeblikket har Region Midtjylland lov at teste 15.000 personer i døgnet. Alligevel er der ventetid på at få be- eller afkræftet, om man er smittet af COVID-19.

- Vi kan se, at tiderne bliver grebet, så snart vi lægger dem ud på coronaprover.dk. Det er rigtigt godt, men også ind imellem en kilde til frustration for borgerne, fordi der opstår ventetid. Ingen skal imidlertid være i tvivl om, at vi gør alt, hvad vi kan for at teste så mange som muligt så hurtigt som muligt, understreger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Flere test på vej

Fra midten af næste uge har regionen lov at teste 20.000 i døgnet, og der bliver indtil da dagligt lagt nye tider ud til booking. Det betyder, at der kan forekomme alt optaget den ene dag, mens der den næste er ledige tider. Rådet er derfor: Er der ventetid, så tjek www.coronaprover.dk igen i morgen.

Test med tidsbestilling

Flere midlertidige testmuligheder er netop åbnet – og flere er på vej - i Østjylland.

Siden onsdag har regionen f.eks. tilbudt test ved Viby Hallen, fra i morgen er det muligt at bestille tid til test i Søauditoriet ved Aarhus Universitet og lørdag åbner Fælledhallen i Skanderborg for test.

Se åbningstider og adresser på for alle teststeder på www.corona.rm.dk.

Med NemID er det let selv at vælge, hvor i landet man vil testes for COVID-19. Tidsbestillingen sker på www.coronaprover.dk.

Kortere kø

Vil man hjælpe med at få tingene til at glide bedst muligt, så er det vigtigt at huske tidsbestilling på www.coronaprover.dk og at møde op til tiden – men ikke før! Husk også det gule sundhedskort og naturligvis mundbind.

Flere oplysninger