13.05.2020

Ombygning af 700 m2 i Grenaa Sundhedshus skal bl.a. give plads til endnu en lægeklinik, der ønsker at flytte ind i Sundhedshuset. Arbejdet skal i gang i 2020, har udvalget for Nære Sundhedstilbud netop besluttet at indstille til regionsrådet.

 

- Flere læger ønsker at blive en del af udviklingen i Sundhedshuset, der har vist nye veje i sundhedsvæsnet og bidraget til at sikre alle borgere i Grenaa adgang til en praktiserende læge. Den udvikling vil vi gerne understøtte, siger Annette Roed, formand for Nære Sundhedstilbud.

Region fremrykker investering

Region Midtjylland og Norddjurs Kommune har gennem flere år arbejdet tæt sammen om at udvikle Grenaa Sundhedshus. I 2019 søgte og fik kommune og region sammen tilsagn om 9,3 mio. kr. fra den nationale pulje til etablering af læge- og sundhedshuse til den ombygning, der nu sættes i gang.

Politikerne i regionsudvalget foreslår at hente de resterende ca. 7,3 mio. kr. til byggeriet fra regionens anlægsmidler.

Fremrykningen af ombygningen er mulig, da regeringen i april hævede loftet over en række offentlige anlægsbudgetter for at holde hånden under erhvervsliv og arbejdspladser under coronakrisen.

Ombygningen skal ifølge udbudsloven sendes i udbud, hvilket vil ske som hovedentreprise i en begrænset licitation.

Fakta

  • Ombygningen af Grenaa Sundhedshus sættes i gang i år for at holde hånden under erhverv og arbejdspladser.
  • Beslutningen om at fremrykke investeringen træffes formelt af regionsrådet efter indstilling af udvalget for Nære Sundhedstilbud.
  • Ombygningen til 16,6 mio. kr. sendes i udbud som hovedentreprise i begrænset licitation.
  • Ombygningen af Grenaa Sundhedshus skal bl.a. give plads til endnu en flerlægeklinik.
  • Ifølge planen vil ombygningen tage 64 uger, hvilket er ca. et år og tre måneder.

Flere oplysninger