PRESSEMEDDELELSE FRA KLIMATORIUM 

25.22.2020 

Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, i Lemvig står klar og tages i brug. Det markeres den 9. december.

Talere bliver Lemvig Kommunes borgmester, Erik Flyvholm, Lemvig Vands formand, Steffen Damsgaard, Formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau, Klimatorium-foreningens formand, Jørgen Nørby, og Lars Nørgård Holmegaard, direktør i Klimatorium og Lemvig Vand. 

Klimatorium ligger ved Lemvig Havn. Illustration: Klimatorium 

Klimatorium ligger ved Lemvig Havn. Illustration: Klimatorium 

Markeringen af færdiggørelsen af bygningen finder sted onsdag den 9. december 2020 klokken 11.00, hvor alle kan følge med i et live streamet program fra Klimatoriums hjemmeside. 

Med markeringen er der åben for en ny klimaudstilling, der kan besøges trods Corona-restriktioner ved små, guidede besøg med start 11. december.  Udearealerne er også klar til brug. Samtidigt er Lemvig Vands medarbejdere flyttet ind.

De to bygherrer, Lemvig Kommune og Lemvig Vand, glæder sig over den færdige bygning, der har en fremtrædende plads på Lemvig Havn.

- Den arkitektonisk flotte bygning bliver et internationalt fyrtårn og sætter klimaet højt på dagsordenen - og skaber nye klimaløsninger. Samtidigt pryder bygningen Lemvig Havn, der gennem årene er forvandlet fra erhvervshavn til en af landets flotteste oplevelseshavne, siger Erik Flyvholm (V), borgmester i Lemvig Kommune. 

Hos Lemvig Vand er begejstringen stor, og vandforsyningens medarbejdere er meget tilfredse med bygningen og de nye moderne arbejdspladser. 

- En moderne vandforsyning kræver moderne og tidssvarende fysiske rammer. Klimatorium-bygningen skaber dette og giver afsæt til at finde fremtidens nye og innovative løsninger, til gavn vandforsyningens kunder, miljøet og samfundet, siger Steffen Damsgaard, formand for Lemvig Vand. 

Danmarks internationale klimacenter, Klimatorium, er en del Coast to Coast Climate Challenge. Et klimatilpasningsprojekt, der ledes af Region Midtjylland, støttes af LIFE-programmet og består at et samarbejde på tværs af sektorer og partnere, heriblandt Klimatorium.

Hos Region Midtjylland understreger man vigtigheden af at sætte klimaet højt på den politiske dagsorden.

- Lige nu fylder arbejdet med Covid-19 naturligvis meget. Men vi må ikke glemme klimaudfordringerne, som presser sig gevaldigt på. Her vil Klimatorium blive en afgørende international faktor i at finde fremtidens bæredygtige løsninger, siger formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S).

Klimatorium foreningen tæller allerede i dag Lemvig Kommune, Lemvig Vand, Region Midtjylland, men også NIRAS, NCC, Geopartner, Geos, Plastix, Kynde & Toft, Lemvig Biogas og Wintec. 

- Nu står bygningen færdig. Udstillingen kan ses under hensyn til Corona-restriktioner. Derudover arbejdes med en stribe spændende klima-projekter. Foreningen har allerede afholdt vellykkede klimamøder for børn, klima fagkonference og partnermøder med medlemmerne, siger Jørgen Nørby, formand for Klimatorium-foreningen.

- Med den ny bygning har Lemvig Vand de bedste forudsætninger for at opfylde vores lokale forpligtigelser over for borgerne i Lemvig Kommune, og Klimatorium og vores mange projektpartnere de bedste betingelser for et konstruktivt samarbejde til gavn for klimaet, siger Lars Holmegaard Nørgård, direktør for Klimatorium og Lemvig Vand.

Markeringen den 9. december kan følges live på www.klimatorium.dk

Fakta 

Om bygningen: Byggeriet på havnefronten i Lemvig er udarbejdet af rådgiverne 3XN, Orbicon og SLA. Byggeriet er både på land og i vand. Bygningen vil rumme kontorer, møde- og udstillingslokaler og cafeteria.

Om Klimatorium: Er et forum for klimatilpasningsprojekter og et mødested, der samler civilsamfund, myndigheder, virksomheder og uddannelsesinstitutioner til debat om livsstil, forebyggelse og tilpasning til de klimaudfordringer, vi alle står overfor. Klimatorium er centrum for et årligt klimamøde og formidling af klimaløsninger.