29.10.2020

Herning og Aarhus får millionstøtte fra Region Midtjylland til at tiltrække to verdensmesterskaber og et stort internationalt sejlsportsevent de kommende år.

VM i ridesport i Herning i 2022, "The Ocean Race" Aarhus i 2023 og Ishockey-VM i Herning i 2025. De tre events håber Regionsrådet i Region Midtjylland bliver en realitet. Politikerne har netop bevilget de i alt 10 mio. kroner fra den særlige pulje til kultur- og sportsevents, der blev oprettet som en del af regionens budgetaftale for 2020, og de tre tilskudsmodtagere er udvalgt på baggrund af arrangementernes internationale karakter samt grundlaget for at synliggøre vigtige regionale fokusområder i forbindelse med afholdelsen.

- Der har gennem mange år og med stor succes været afholdt en lang række internationale events i vores region, og jeg er glad for, at vi nu er med til at udbygge den position endnu mere og dermed også støtter, at vi åbner vores landsdel endnu mere op for det store udland, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Hele verden kigger med

For at få støtte fra regionens eventpulje, skal arrangementer have en markant international betydning samt spille sammen med regionsrådets regionale udviklingsstrategi. Den har med FNs verdensmål som overordnet ramme bl.a. fokus på store samfundsudfordringer som fx bæredygtig omstilling, klimatilpasning og fremtidens sundhedsvæsen. I den forbindelse fremhæver formand for regionsrådets Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), at internationale sportsevents kan være med til at åbne nye døre.

- Der er tale om tre events med meget stor international gennemslagskraft. Det er til gavn for sporten, kulturen og værtsbyerne, men også mere bredt i forholdt til at skabe synlighed om det arbejde, der er i gang i midtjyske virksomheder, på vores uddannelsesinstitutioner, i kommuner og i regionen. Fx arbejde med grøn omstilling, klimatilpasning og sundhedsinnovation, hvor internationalt samarbejde er helt afgørende, siger Jørgen Nørby (V).

238.000 gæster fra mere end 80 lande var med, da det første Ishockey VM på dansk grund fandt sted i maj 2018 i bl.a. Herning. De kommende år byder forhåbentlig på flere internationale begivenheder i Midtjylland. Foto: Lars Møller/MCH

Fakta

  • Regionsrådet har netop fordelt midlerne i regionens kultur- og eventpulje, der har til formål at tiltrække internationale begivenheder til Midtjylland. Puljen består af 4 mio. kroner i 2020 og 2 mio. kroner i de efterfølgende tre overslagsår. 
  • Der var indkommet fem ansøgninger ved ansøgningsfristen den 1. september 2020. Der indstilles tre ansøgninger til tilskud og to til afslag.
  • Bevillingerne gives under forudsætning af, at rammen opretholdes og Region Midtjylland inddrages som forudsat i ansøgningerne
  • Læs mere om de tre event-ansøgninger herunder.

Flere oplysninger

 

238.000 gæster fra mere end 80 lande var med, da det første Ishockey VM på dansk grund fandt sted i maj 2018 i bl.a. Herning. De kommende år byder forhåbentlig på flere internationale begivenheder i Midtjylland. Foto: Lars Møller/MCH

 

Tilskud fra Region Midtjyllands Kultur- og Eventpulje:

Herning Kommune, VM i ridesport i 2022

Herning Kommune får et tilskud på 2 mio. kr. til tiltrækning og gennemførelse af VM i ridesport i 2022, der gennemføres over ti dage. VM i ridesport gennemføres hvert 4. år, og der forventes deltagelse af 1.000 heste. Det er forventningen, at VM i ridesport vil tiltrække 200.000 besøgende, hvoraf de 70.000 vil være internationale gæster. Der vil komme omkring 1.000 pressefolk fra hele verden, der er med til at synliggøre sporten og de oplevelser, der kan fås i Herning og Region Midtjylland.

Aarhus Kommune, Aarhus Event, The Ocean Race i 2023

Aarhus Kommune får et tilskud på 2 mio. kr. i 2020 og 1 mio. kr. i 2021 til The Ocean Race. Derudover tilkendegiver regionen villighed til at bevilge 1 mio. kr. i 2022 til eventet. The Ocean Race får et 14 dages-stop af de deltagende både, og der holdes en 14 dages maritim fest på havnen. Der forventes 400.000 gæster, heraf ca. 40.000 udenlandske. The Ocean Race giver også anledning til en massiv tv-dækning af sejladserne og værtsbyerne for sejladsen. Sejladsen har fokus på bæredygtighed og havmiljø, og Aarhus Kommune planlægger et omfattende program med fokus på bæredygtig udvikling.

Herning Kommune, VM i ishockey i 2025

Herning Kommune får et tilskud på 1 mio. kr. i 2021 til til VM i ishockey. Derudover tilkendegives villighed til at bevilge 1 mio. kr. i 2022 og 2 mio. kr. i 2023 til eventet. 

VM i ishockey afvikles over 16 dage i maj 2025 i Sverige og Danmark. Det danske spillested forventes afklaret i 2021. Herning Kommune søger kultur- og eventpuljen på nuværende tidspunkt for at sikre en regional opbakning, som har betydning for valg af Herning som spillested. Det er forventningen, at VM i ishockey vil tiltrække tilskuere på niveau med VM i ishockey 2018, hvor der blev solgt mere end 335.000 billetter i København og Herning. Der forventes et meget betydeligt antal internationale tilskuere. Ud over de deltagende hold forventes der over 1.000 pressefolk fra hele verden. I 2019 blev VM i ishockey vist på tv i 165 lande med over 1 mia. seere.