25.01.2021

Kvinder, der har en tid til screening for brystkræft i Holstebro, skal fra torsdag den 28. januar møde op i Center for Sundhed på Stationsvej. Brystkræftscreeningen flytter nemlig til sundhedshuset og er dermed den første enhed, der flytter fra Regionshospitalet Holstebro.

Brystkræftscreeningen i Holstebro er en lille enhed, der består af fire ansatte. Men det er en enhed, der foretager rigtig mange undersøgelser om året.

Udflytningen fra regionshospitalet sker samtidig med, at der er opsat en ny maskine til screening i de nye lokaler.

Den gamle mammomat, som maskinen kaldes, har på 13 år klaret cirka 700.000 billeder. Kvinderne får taget fire billeder til screeningen, og det vil sige, at den enkelte screeningsassistent gennem årene har taget cirka 175.000 billeder af bryster.

Møder patienterne med respekt og medmenneskelighed

De sidste flyttekasser bliver pakket den 25. januar og fragtet et par kilometer til Center for Sundhed i Holstebro – byens nye kommunale sundhedscenter som blev indviet i 2018. Derefter skal alting pakkes ud og på plads, og torsdag den 28. januar slår de ansatte så dørene op for de kvinder, der er indkaldt til en rutinemæssig brystkræftscreening.

De fire screeningsassistenter glæder sig til at flytte i nye omgivelser i en flot og lys bygning. De har forud for flytningen haft mulighed for at tilrette rumfordeling og døre, da en justering har været vigtig i en dagligdag, hvor der kommer 12 kvinder til screening i timen.

Brystkræftscreeningen blev en realitet i 2008, hvor den landsdækkende brystkræftscreening blev lovbestemt og dermed fik til huse på blandt andet Regionshospitalet Holstebro.

De fire screeningsassister fortæller, at de stortrives med arbejdet, og gennem årene har der ikke været en eneste udskiftning i den lille personalegruppe.

De ønsker, at kvinderne skal have en god oplevelse, når de kommer til screening, og de lægger vægt på at møde dem med respekt og medmenneskelighed.

Ny adresse fra 28. januar

Den nye adresse for brystkræftscreening er fra torsdag den 28. januar Center for Sundhed, Stationsvej 35 1. sal, 7500 Holstebro.

Patienter, der har en tid til screening for brystkræft i Holstebro fra 28. januar, har fået besked på at møde op på den nye adresse.