Næsepodning-kort-pind.png

I uge 9 tog Falck de mere behagelige korte podepinde i brug til hurtigtest. Foto: Rune Borre-Jensen  

06.03.2021

Region Midtjylland har i uge 9 modtaget i alt ca. 29.000 vaccinedoser. Torsdag 4. marts var 8,2 % af regionens borgere er påbegyndt vaccinationen, mens 3,2% er færdigvaccinerede. Fredag 5. marts begyndte hjemmevaccination af sengeliggende borgere.

3. og 4. marts modtog Region Midtjylland ca. 18.550 doser Pfizer og 10.400 doser AstraZeneca vaccine mod COVID-19. Ca. halvdelen af vaccinerne er afsat til revaccinationer. AstraZeneca vaccinerne blev også omtalt i vaccinestatus 26/2.

Opgjort 4. marts har Region Midtjylland startet vaccination af 109.257 borgere (8,2%), mens 41.839 borgere er færdigvaccinerede (3,2%)

Vaccinationer i tre grupper

Med den seneste leverance af vacciner er der vaccineret og revaccineret borgere i målgrupperne: borgere over 85 år, borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp samt i målgruppen personer, som er i særlig risiko for et alvorligt forløb med COVID-19 og pårørende til alvorligt syge borgere.

Derudover er der vaccineret personale med AstraZeneca vacciner. Vaccinationerne er foregået på både hospitaler, vaccinationscentre og vaccinationssteder.

Bredere brug af AstraZeneca-vacciner

Sundhedsstyrelsen godkendte 5. marts, at AstraZeneca-vacciner fremadrettet kan bruges til alle målgrupper og ikke som hidtil kun borgere under 65 år. Samtidig er intervallet for revaccination ændret fra 4 uger til op til 12 uger, med 9 uger som udgangspunkt. Praktisk håndtering af de nye retningslinjer er ligesom tilpasning af bookingsystemet under afklaring.

Vaccinationer af sengeliggende

5. marts begyndte vaccination af sengeliggende borgere i eget hjem, som ikke kan transporteres til et vaccinationscenter. De første besøg fandt sted i Randers og Ikast-Brande kommuner. Præhospitalet sørgede for transporten, mens personale fra vaccinationscentrene foretog vaccinationerne. Hjemmebesøgene fortsætter i den kommende uge.

Flere vaccinationssteder på vej

I ugens løb er lokale vaccinationssteder startet op i de fleste kommuner. Der er yderligere vaccinationssteder på vej i Skanderborg, Ikast, Ringkøbing, Samsø og Struer.

Hjælp til booking

I samarbejde med kommunerne arbejder Region Midtjylland på at kontakte ikke-vaccinerede borgere i gruppe 2 og 3 (borgere over 85 år, borgere over 65 år, som modtager både personlig pleje og praktisk hjælp). På baggrund af lister fra Statens Seruminstitut kontakter kommunerne relevante borgere for at afklare, om de ønsker vaccine og hjælp til f.eks. at booke tid.

Mange revaccinationer

I den kommende uge forventer Region Midtjylland at få leveret både Pfizer, Moderna og AstraZeneca til brug fra fredag. En stor del af vaccinerne fra Pfizer og AstraZeneca bliver afsat til revaccinationer.

Vaccinationer på botilbud

Vaccination på sociale botilbud er fortsat under planlægning i samarbejde med kommunerne, socialområdet og praktiserende læger. Vaccinationerne begynder 17. marts.

Vaccinationer af medarbejdere

Status på vaccination af regionalt ansatte er per 5. marts, at 9.362 (26,5 %) er færdigvaccinerede, 11.848 (33,5%) har fået første stik, mens 14.118 (40 %) endnu ikke er vaccineret.

Tallene er opgjort for alle ikke-administrative medarbejdere i alle personalekategorier.

Fakta

  • Inviterede borgere skal booke tid til vaccination på vacciner.dk. Se vejledning i invitationen (e-boks eller brev, hvis fritaget for digital-post)

Øvrig information

Flere oplysninger