10.09.2021

Hospitalerne i Region Midtjylland er pressede af strejke og mange akutte patienter. Koncerndirektør Ole Thomsen appellerer til forståelse for, at det vil tage lang tid, før situationen er normaliseret.

Strejken blandt sygeplejerskerne betyder, at der i ugerne 25-34 samlet set er blevet udskudt 10.789 ambulante besøg og 4.684 kirurgiske indgreb på de afdelinger, som undervejs har været udtaget til strejken.

Samtidig er det forventningen, at der fortsat vil blive udskudt ambulante besøg og kirurgiske indgreb over den kommende tid. Det skyldes, at de sygeplejersker, der har strejket, har ferie til gode, som de ikke har kunnet benytte sig af under strejken.

Oveni er hospitalerne i hele regionen presset af ekstraordinært mange akutte patienter. De skal behandles først, og derfor kan andre patienter med ikke-hastende sygdom blive nødt til at vente.

- Hospitalerne står i en svær situation lige nu. Derfor vil jeg gerne appellere til alle borgere om at udvise forståelse for, at vi ikke med et fingerknips kommer tilbage til tiden før COVID 19 og strejke, siger Ole Thomsen.

- Jeg er ked af situationen og har den største forståelse for den frustration, man som borger oplever ved at få sin behandling aflyst, måske for anden gang. Men det er ikke den enkelte ansattes skyld. Så jeg vil gerne opfordre til tålmodighed og overbærenhed i kontakten med de ansatte, som prøver at løse en meget vanskelig opgave, siger koncerndirektøren.

Kontakt

  • Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, tlf. 21 46 98 07

Ole_Thomsen_grøn_200x150.png

Koncerndirektør Ole thomsen