Kampen om Region Midtjyllands Landsbypris 2023 er skudt i gang. Se hvordan jeres lokalsamfund kommer med i kapløbet.

23.12.2022

Kampen om Region Midtjyllands Landsbypris 2023 er skudt i gang. Se hvordan jeres lokalsamfund kommer med i kapløbet.

Tiden nærmer sig for landsbyer og lokalsamfund, der vil med i kampen om Region Midtjyllands Landsbypris 2023 på 150.000 kroner samt den nye initiativpris på 25.000 kroner.

Priserne uddeles af regionsrådet i løbet af foråret til landsbyer eller sammenslutninger af landsbyer. Kandidater skal indstilles af en LAG eller en kommune, der hver kan indstille to kandidater. Fristen for indstillinger er 1. februar.

Senest 11. januar skal landsbyer eller sammenslutninger af landsbyer dog sende sin ansøgning til LAG'en eller kommunen, med mindre andet aftales med LAG'en eller kommunen.  

- Der er masser af initiativ og positiv udvikling i de midtjyske landsbyer. Det er værd at fejre, og jeg håber, at vi får mange indstillinger, siger formand for regionsrådets udvalg for Regional Udvikling, Bent B. Graversen (V).

Faster sogn fik overrakt landsbyprisen 2022 af regionsrådsformand, Anders Kühnau ved en sommerfest i sognet.
Faster Sogn fik Region Midtjyllands Landsbypris 2022. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) overrakte prisen til formand for Aktiv Faster, Svend Erik Olesen ved en sommerfest i sognet. Svend Erik Olesen modtog prisen sammen med Signe Vestergaard og Marius Olesen, der begge havde været med til at udforme ansøgningen. Foto. Region Midtjylland.

 

Faster Sogn fik Region Midtjyllands Landsbypris 2022. Regionsrådsformand Anders Kühnau (S) overrakte prisen til formand for Aktiv Faster, Svend Erik Olesen ved en sommerfest i sognet. Svend Erik Olesen modtog prisen sammen med Signe Vestergaard og Marius Olesen, der begge havde været med til at udforme ansøgningen. Region Midtjylland.

Nemmere at komme med

Tidligere i år vedtog regionsrådet nogle justeringer af processen, der gør det nemmere for flere at deltage. Fx er der større fokus på potentiale for udvikling sammen med opnåede resultater, og så er de tidligere kriterier erstattet af en række hjælpespørgsmål, ligesom kandidaterne får metodefrihed for deres ansøgninger.

Samtidig besluttede regionsrådet at indstifte en ny initiativpris til en kandidat, der gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats.

- Formålet med Landsbyprisen er selvfølgelig at fejre de lokalsamfund, der har formået at skabe udvikling i en svær situation. Men det handler lige så meget om at sprede de gode eksempler og om at inspirere andre til at gå i gang, siger næstformand i Udvalg for Regional Udvikling, Henrik Qvist (EL)

Læs mere om, hvordan jeres lokalområde kommer i spil til en af de to priser her.