20.03.2022

Tidligt i morges blev den første patient overført fra hospitalet i Herning til Regionshospitalet Gødstrup. Ambulancer, patienttransporter og vognmænd kører i pendulfart det meste af dagen. 

Inger Marie Meldgaard var passager i den ambulance, der i morges kl. 7.17 parkerede foran hovedindgangen ved Regionshospitalet Gødstrup. Dermed blev hun den første Herning-patient til at flytte ind i en af det nybyggede hospitals 409 enestuer. 

Kæmpe fælles kraftanstrengelse 

Det meste af dagen kører ambulancer, patienttransporter og vognmænd i pendulfart mellem de gamle bygninger på Gl. Landevej 61 i Herning og det nye på Hospitalsparken 15 i Gødstrup. Afstanden mellem nye og gamle sengepladser er omkring otte kilometer og tager cirka 10 minutter. 

- Når vi i dag følger de sidste patienter, både de somatiske og psykiatriske, på vej fra Herning til Gødstrup, så er det nok de færreste der tænker på alt det, der er gået forud, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S). 

- Ud over det store arbejde med planlægning, byggeri og indretning, så har rigtigt mange mennesker lagt kræfter i, så skånsomt og effektivt som muligt, at flytte patienter og inventar fra de gamle hospitaler i Holstebro og Herning.  Nu står vi i slutspurten. Inventaret er flyttet og i dag følger så patienterne -

- Det er alt sammen en del af en kæmpe fælles kraftanstrengelse som fortjener stor ros til de ansatte som har taget en ekstra tørn. Og så skal der lyde en varm tak til alle vores samarbejdspartnere i kommuner, lægepraksis, præhospitalet og øvrige hospitaler i Region Midtjylland, der har været med til at gøre flytteopgaven mindre, end den ellers ville have været, siger Anders Kühnau. 

Velkomst til Inger Marie 

Da patienterne i februar måned blev overflyttet fra Holstebro til Gødstrup, stod sygeplejefaglig direktør Ida Götke parat med en velkomstbuket til første patient. 

Inger Marie Meldgaard fra Ikast skriver sig ind i hospitalets historie som den første patient overført fra hospitalet i Herning. Her ses hun sammen med sygeplejefaglig direktør Ida Götke, der byder velkommen og overrækker en blomsterhilsen. Foto: Regionshospitalet Gødstrup 

Derfor var det også helt naturligt at byde Inger Marie velkommen til Gødstrup med en beskeden markering af den historiske dag. 

Sikker transport 

Selvom afstanden til det nye hospital i Gødstrup er beskeden, så er sikkerheden afgørende. Derfor følger der udover kompetent ambulancepersonale også en læge med i alle transporter. 

- Om indlagte patienter ligger i deres seng på afdelingen eller i en ambulance, så er ansvaret vores. Det tager vi naturligvis alvorligt, understreger sygeplejefaglig direktør på Regionshospitalet Gødstrup Ida Götke. 

Moderne enestuer 

Regionshospitalet Gødstrup er 148.000 m2 stort, og det er udeklukkende indrettet med moderne enestuer. 

Langt størstedelen af hospitalets patienter bliver ambulante patienter, der ikke har behov for indlæggelse. Regionshospitalet Gødstrup venter at modtage ca. 1.900 patienter til undersøgelse og ambulant behandling på almindelige hverdage. 

Læs mere om hospitalet, tilblivelsen og dets godt 4000 ansatte på www.regionshospitalet-goedstrup.dk