5/04/2015

Det seneste hold af medicinstuderende fra Aarhus Universitet foran kunstværket ”Borgerne i Holstebro” og på Handbjerg Marina

En faglig charmeoffensiv med smagsprøver på områdets kultur og fritidsliv lokker igen et hold østjyske medicinstuderende til tre ugers praktik i Vestjylland. Rekruttering af læger starter tidligt og handler om mere end fysiske rammer.

I disse uger giver Holstebro Kommune, egnens praktiserende læger, Aarhus Universitet og Region Midtjylland en forsmag på vestjysk lægepraksis og fritidsliv til ni medicinstuderende fra Aarhus.

’Egnsretten’ med faglig fremtid i vest består af praktikophold hos nordvestjyske lægehuse, sociale arrangementer og guidede ture gennem kulturbyen, naturattraktioner og fritidstilbud.

Målet er, at de studerende får så et godt indtryk af områdets arbejdsliv og fritidsmuligheder, at de i højere grad vælger det nordvestjyske område, når de senere skal i uddannelsesstilling som læge.

Det lille ekstra på vægtskålen
Det er anden gang, at lægestuderende på denne måde afprøver livet i praksis i Vestjylland, og en af deltagerne fra sidste års charmeoffensiv, Mia Kamp Jensen, gennemfører i dag sin Kliniske Basisuddannelse (KBU) på Holstebro-egnen.
Lige nu er hun i uddannelsesforløb hos Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Holstebro, og fra næste måned fortsætter uddannelsen hos lægerne Olsen, Høst og Andersen i Ulfborg.

Om indsatsen styrker rekrutteringen til Vestjylland, siger Mia Kamp Jensen:

- Det har betydning, at området er en smule velkendt, fremfor et sted hvor man slet ikke har været, når man skal vælge mellem de forskellige uddannelsessteder. Det er det lille ekstra på vægtskålen. Det giver en tryghedsfornemmelse, forklarer Mia Kamp Jensen, der selv havde mulighed for at vælge mellem bl.a. Randers, Horsens, Herning og Holstebro, da hun skulle i KBU-forløb.

Hun fortæller at det spiller ind på de sidste marginaler, at også de andre studerende uden undtagelse kun havde godt at sige om praktikstederne fra sidste år.

- Jeg blev dengang taget rigtigt godt imod i praksis fra starten, og følte mig ikke i vejen - og det er altid et plus. Der blev sat så meget i værk. Hold da op. Jeg fik et mere positivt indtryk af byen, og vidste ikke, at der var så meget fokus på kunst og kultur, siger Mia Kamp Jensen, der har planer om at uddanne sig til speciallæge i almen medicin og satser på at blive praktiserende læge.

Det gode liv efter lukketid
Det aktuelle hold af medicinstuderende har blandt andet været på restaurantbesøg, byvandring i kunstens tegn og vinterbadning på Handbjerg Marina. Og i dagene der kommer, står den på netværk, karriere og facts om Holstebro Kommune tilsat det gode kulturliv, Nr. Vosborg og bæversafari i Klosterheden.

Afstanden mellem Aarhus og Holstebro indbyder ikke til daglig transport i praktikperioden. Derfor bliver gruppen af medicinstuderende indkvarteret på værelser i Idrætscenter Vest og får cykler til rådighed, så de let kan transportere sig rundt og opleve byen og egnen efter arbejdstid.


Holstebro Kommune kan være behjælpelig med kontakt til lægepraksisser og studerende, hvis der er interesse i at høre mere om erfaringerne med 3-ugers praktikken.

Flere oplysninger

  • Kirsten Vinther Løgsted, chefkonsulent, Kultur og Sundhed, Holstebro Kommune, tlf. 2489 3642
  • Lasse Guldbrandsen, kontorchef, Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, tlf. 4023 6058