17.08.2015

25 heldige kunstinteresserede kan snart få et smugkig på den danske kunstner Sophia Kalkaus kunstinstallation "Under Mælkevejen", som netop er færdiginstalleret på DNU. Hun er en af fire kunstnere, der står for udsmykningen af de mest befærdede områder på det nye hospital.

Den første af fire store kunstinstallationer i DNU' s gallerier og arkader er nu klar til at blive vist frem for en lille, heldig gruppe. Søndag den 13. september bliver det nemlig muligt at få en særlig kunstrundvisning på Det Nye Universitetshospital I Aarhus i forbindelse med, at DNU arrangerer åben byggeplads.

Rundvisningen tager udgangspunkt i den danske kunstner Sophia Kalkaus installation "Under Mælkevejen", som netop er færdiginstalleret i arkaden i de bygninger, der blandt andet kommer til at huse Akutcentret. "Under Mælkevejen" består af otte store stenudsmykninger i naturstenene afrikansk diabas og Thassos marmor.

Kunst og kaffe

Rundvisningen ledes af DNU' s kunstkurator Lene Laigaard Andersen, der i løbet af den cirka to timer lange rundvisning også fortæller om resten af kunsten på DNU, og hvordan kunsten på hospitalet skal være med til at skabe eftertanke og trygge rammer for patienter, personale og pårørende.

Efter rundvisningen giver DNU en kop kaffe og lidt lækkert i DNU skurbyens infocenter, hvor der også bliver mulighed for at stille generelle spørgsmål om byggeriet.

Kunstrundvisningen begynder kl. 11.30 og varer cirka to timer. Der er plads til 25 personer, og holdet fyldes op efter først-til-mølle-princippet. Tilmelding skal ske pr. mail på adressen: DNUtilmelding@dnu.rm.dk.

Har man lyst til at få en almindelig rundvisning på DNU-byggepladsen, er det også muligt søndag den 13. september i tidsrummet 10-16.

Mere info på www.dnu.rm.dk.

Flere oplysninger