06-02-2015

De tre lægehuse i Sunds, Lemvig og Balling er kommet rigtigt godt fra start, siger Jørgen Nørby (V), der er formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland. 

Nytårsnat overtog tre private virksomheder driften af lægeklinikker i henholdsvis Sunds, Lemvig og Balling i Vestsalling.

Og ifølge formanden for det regionsudvalg, der har ansvaret for lægehjælp, er den første måned gået rigtigt godt. 

- Vi har prøvet meget forskelligt, siger Jørgen Nørby (V), der fra sin tid som borgmester i Lemvig Kommune har nært kendskab til udfordringerne i at trække bl.a. praktiserende læger til området. 

- Men som jeg ser det, så er det en løsning, der har virket fra dag ét. 

I 2014 fik regionerne lov til at udbyde driften af lægeklinikker til private virksomheder. Normalt ejer læger deres egen praksis, men ved at lade virksomheder drive klinikker, kan lægerne være ansatte på linje med andre lønmodtagere. Og det var tilsyneladende det, der skulle til. 

- Håbet var jo, at der en dag ville vise sig praktiserende læger med mod på at overtage klinikkerne på almindelige vilkår. Men sådan gik det ikke. For eksempel kom der ingen henvendelser, selv om klinikken i Sunds var til salg i flere år, fortæller Jørgen Nørby, som derfor glæder sig over, at Region Midtjylland nu har udbud som en løsning, når det ikke er muligt at finde praktiserende læger til at overtage en klinik. 

Lægevirksomheden Erland Andersen har vundet retten til at drive klinik i Balling. Falck Lægehuse driver klinikken i Sunds, mens Nordic Medicare dækker Lemvig. 

Med den nuværende løsning er lægedækningen sikret i hvert tilfælde fire år frem i tiden. 

Fakta 

  • Klinikkerne er bemandet med speciallæger i almen medicin, ligesom alle andre lægeklinikker. 
  • Med klinikkerne i Sunds, Lemvig og Balling er der nu rigelig lægekapacitet. 
  • Patienterne har mulighed for at vælge mellem forskellige lægeklinikker der er åbne for tilgang.

Flere oplysninger 

  • Jørgen Nørby (V), formand for det rådgivende udvalg for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland, tlf. 9789 1242 / 2945 5261 / jorgen.norby@rr.rm.dk
  • Sunds: Falck Healthcare, FHC CS Holding A/S, sundhedsdirektør Uffe Brunø Lindstrøm, tlf. 2969 5541 
  • Lemvig: Nordic Medicare Group A/S, Sundhedsfaglig direktør, speciallæge Niels H. Riewerts Eriksen, tlf. 5363 4823 
  • Balling: Lægevirksomheden, Erland Andersen, tlf. 2169 4404 
  • Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer


opdateret: 06-02-2015

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde