24-02-2015

Oplever din organisation udfordringer, som I ikke kan løse alene? Måske kan I finde en løsning i Sverige eller Norge. I dag åbner EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak, som giver økonomisk støtte til projektsamarbejde mellem aktører i Skandinavien.

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak giver støtte til projekter mellem danskere, svenskere og nordmænd. Projekter, som vil løse fælles udfordringer inden for innovation, grøn økonomi, transport og beskæftigelse i området omkring de tre have Øresund, Kattegat og Skagerrak. Der findes en samlet pulje på cirka 143 millioner euro at søge frem til 2020. 

”Vi håber på at se mange gode projekter, som har fokus på behov og konkrete udfordringer i samfundet. Vi bliver klogere af at arbejde sammen, og der er ingen grund til, at vi opfinder hjulet på hver side af landegrænserne,” siger Magnus Schönning, sekretariatschef for Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. Sekretariatet ligger i Gøteborg og Købehavn og rådgiver aktører, som vil søge støtte fra programmet. 

God grund til at samarbejde 
Området omkring Øresund, Kattegat og Skagerrak har flere end ni millioner indbyggere, femten regioner, to hovedstæder og over 30 universiteter og højskoler. Intensive forbindelser mellem Sverige, Danmark og Norge samt det faktum, at sprogene er meget ens, giver en god basis for at arbejde sammen. 

”Jeg ser frem til, at vores kommuner, uddannelses-institutioner og virksomheder finder sammen med norske og svenske kolleger for at finde fælles løsninger på vores fælles udfordringer”, siger regionsrådsmedlem Claus Kjeldsen, der repræsenterer Region Midtjylland i programmets Overvågningskomité. 
”Jeg håber at se ansøgninger fra både erfarne og nye projektpartnere til det fokuserede program, der appellerer til at arbejde mere i dybden med løsninger på tværs af grænserne”, siger han. 

Billedtekst: 
I Danmark består programområdet af Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Hovedstaden og Region Sjælland. 
Illustrationen er til fri brug i forbindelse med pressemeddelelsen. Få den i høj opløsning ved at klikke på den.

Flere oplysninger: 

Claus Kjeldsen, medlem af Regionsrådet 
for Region Midtjylland og 
Overvågningskomiteen for 
Øresund-Kattegat-Skagerrak-programmet 
Telefon: 4115 1245 
claus.kjeldsen@rr.rm.dk 

Henrik Michael Jensen, chefkonsulent 
Regional Udvikling 
Region Midtjylland 
Telefon: 7841 1121 
henrik.jensen@ru.rm.dk 

Kontaktoplysninger på alle regionsrådets medlemmer findes på http://www.rm.dk/politik/politikerne 


FAKTA om samarbejdet over grænser 
EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak giver støtte til fælles skandinaviske projekter, som udvikler samfundet inden for innovation, grøn økonomi, transport og beskæftigelse. 

50 procent støtte: Under perioden 2014–2020 findes der cirka 127,6 millioner euro tilgængeligt fra den Europæiske Regionale Udviklingsfond og cirka 15,8 millioner euro fra Norge; totalt cirka 143 millioner euro. Aktører kan maksimalt ansøge om støtte for 50 procent af projektets totale udgifter. 
Fokus på: Innovation, grøn økonomi, transport og beskæftigelse 
For at få midler fra Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak skal din organisation ville løse fælles skandinaviske udfordringer inden for de fire områder innovation, grøn økonomi, transport og beskæftigelse. 

Ansøgninger – hvornår og hvordan?
Første ansøgningsrunde løber fra 26. februar til 26. marts 2015. Mere information kan du finde på programmets hjemmeside 
www.interreg-oks.eu
 opdateret: 25-02-2015

Billeder til download kan frit anvendes i forbindelse med redaktionel omtale af indholdet i denne pressemeddelelse, når Region Midtjylland anføres som kilde